Rezime prošle i najava iduće sezone

Službene, prijateljske, utakmice mlađih kategorija..
SamoOsijek
Reactions:
Posts: 948
Joined: Tue Sep 30, 2014 1:20 pm

Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by SamoOsijek » Mon May 27, 2019 7:38 am

Čestitke igračima, treneru Skenderu i njegovom stručnom stožeru na trećem mjestu i izborenoj Europi! Naravno, ne treba zaboraviti niti trenera Zekića i njegov stručni stožer koji su jednako zaslužni za ovaj uspjeh, ako ne i više.

Kada rezimiramo sezonu, mislim da je bila uspješna.
Ispadanje iz Europe od Rangersa ne možemo ocijeniti kao veliki neuspjeh. Iako, mišljenja sam da smo mogli izbaciti Rangerse i ostvariti još jednu veliku europsku pobjedu. U vrijeme tih utakmica bili su u fazi ekipiranja i uigravanja, i da smo bolje odradili prijelazni rok do tih utakmica, mislim da smo mogli proći takve Rangerse. Ali, opet kažem, ispadanje od Rangersa ne može biti neuspjeh.

U Kupu smo došli do polufinala i ispadanja od DInama. Dalje nije išlo! U polufinalu smo dobili najtežeg mogućeg protivnika i to u gostima. To je bio naš maksimum. Možda da smo imali više sreće pa da smo mi izvukli Intera u polufinalu, pa da smo igrali finale...

Prvenstvo smo okončali na trećem mjestu. Bilo je tu svega. Polusezonu završavamo na drugom mjestu i skoro pa osiguranom europom. Na proljeće veliki pad forme (i loš prijelazni rok) dovodi do toga da se do zadnjeg kola borimo za Europu. Cilj je na kraju ostvaren i to na trećem mjestu, tako da će biti više vremena za pripremu iduće sezone. Na kraju treće mjesto koje se može i mora okarakterizirati kao uspjeh.

Što nam donosi iduća sezona?
Naravno, sva predviđanja ovise o prijelaznom roku. Tko će nas napusititi od trenutnog kadra, a koga ćemo dovesti.

Mislim da bez značajnih pojačanja, ne možemo biti konkurentni u Europi. Naravno, i dalje smo bolji od andoraca, azerbejđanaca, moldavaca i takvih, ali mislim da bez značajnih pojačanja ne možemo izbaciti jedan PSV, ili odigrati manje-više ravnopravno sa Rangersima tj. klubovima takve i slične kvalitete. Naravno, kod pojačanja ne mislim samo na njihovu kvalitetu, nego je bitno da dođu na vrijeme kako bi prošli pripreme i uigravanje sa ekipom.

Slično kao i za Europu, i za prvenstvo i kup treba sačekati prijelazni rok. S obzirom da iduće sezone pet klubova ide u europu, mislim da ne možemo imati tako lošu ekipu i trenera da ne ostvarimo taj rezultat. Naravno, sve ovisi i o drugim ekipama. Dinamo je uvijek Dinamo, Rijeka će biti dobra, očekujem puno bolji Hajduk, Lokomotiva tko zna kakva će biti (sve ovisi o njihovom odnosu sa Dinamom), može li Gorica opet tako dobro pogoditi sa pojačanjima, Belupo mi se pretvorio u totalno neambicioznu sredinu tako da od njih ne očekujem previše, koliki će Varaždin imati entuzijazam u povratničkoj sezoni,... ali ipak od tih ekipa ne očekujem značajnije stvari. Iz ove perspektive mi se čini nemoguće da ne izborimo Europu i iduće godine. Možemo li nešto više? Možemo li više nego ove sezone? Možda drugo mjesto? Možda osvojeni Kup?

Sve to ovisi o igračkom kadru. Mislim da je bilo jako neozbiljno od uprave što smo završili sezonu sa dosta igrača koji su imali značajnu minutažu ove polusezone, a ističe im ugovor. Tako da smo u situaciji da imamo jako puno upitnika za iduću sezonu. Pogotovo ako uzmemo u obzir da će neki igrači gotovo sigurno otići tj. biti prodani (Marić i Škorić).
Bitno je procijeniti i ove naše mlade igrače koji su dobili šansu. Tko može igrati, a tko ne može? Umjesto koga treba dovesti pojačanja, a tko zaslužuje šansu? Nikako ne bi valjalo da se dovedemo u zabludu da se sa takvom ekipom može napraviti značajniji uspjeh. Tu je bitno da se jasno postave ciljevi za iduću sezonu, pa po tome i dovode pojačanja. Ako se želi nešto više ove sezone, onda nam treba pet-šest pravih pojačanja.

Riječ-dvije i o treneru. Kao što sam ranije i napisao, uvjeren sam da bi Skender ostao trener i da nije izborio Europu.
Ne mogu reći da me uvjerio u svoje sposobnosti i trenerski talent. Nije to bio niti lijep niti dopadljiv nogomet. Dapače, neke utakmice su bile totalno negledljive. Nije to niti stil nogometa koji ja preferiram i koji želim gledati. Imamo trenera koji će se učiti na našoj klupi i skupljati iskustvo. Opet će tu biti puno priče nakon poraza o tome "kako će naučiti", "kako treba izvući pouke", itd. Uzimajući u obzir da mislim da ćemo sigurno izboriti europu i iduće sezone, uzimajući u obzir da Meštrović sigurno neće propustiti priliku da sa kumovima na klupi proslavi otvaranje stadiona, i ono najvažnije - uzimajući u obzir kumske veze, mislim da će Skender prilično dugo biti na klupi NK Osijeka.
Isto tako, u mojim očima uvijek će imati određenu sjenu s obzirom na način na koji je postao trener Osijeka. Ali, to ne treba utjecati na ocjenu njegova rada. Izborio je cilj, a to je europa. Završio je na trećem mjestu. Zadovoljio je zahtjeve i ciljeve koji su stavljeni pred njega. I za to - palac gore.

I još jedna bitna karika iduće sezone. Možda malo u sjeni, ali prebitna karika. A to je sportski direktor.
On mora odraditi svoj dio posla. Po meni, mora ga odraditi puno bolje nego neke prošle prijelazne rokove.

Uglavnom, nadam se da će klub i iduće sezone nastaviti uzlaznom putanjom.

Nadam se još boljoj sezoni.
Nadam se lijepim europskim utakmicama.
Nadam se rastu kluba u svim segmentima.
Nadam se još jačem i boljem marketingu.
Nadam se većem približavanju kluba navijačima i građanima.
Nadam se boljim rezultatima omladinskog pogona.
Nadam se uspješnoj izgradnji stadiona.

Nadam se još uspješnijem Osijeku!

:sal:

egoskop
Reactions:
Posts: 9831
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:42 am

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by egoskop » Mon May 27, 2019 7:44 am

Nadam se da ce sad zbog svog kumica odrijesiti kesu i dovesti mu par ozbiljnih pojacanja.
On je iznad svih i svakoga! NKOS!

marioart
Reactions:
Posts: 873
Joined: Tue Mar 20, 2018 9:20 am

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by marioart » Mon May 27, 2019 4:40 pm

egoskop wrote:
Mon May 27, 2019 7:44 am
Nadam se da ce sad zbog svog kumica odrijesiti kesu i dovesti mu par ozbiljnih pojacanja.
Kesa u Meszarosa, ne u Mestrovica....
ria ria hungaria.
:love:

SamoOsijek
Reactions:
Posts: 948
Joined: Tue Sep 30, 2014 1:20 pm

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by SamoOsijek » Mon Dec 16, 2019 4:32 pm

Evo, gotova još jedna polusezona.

Rezime:
- u vrhu smo tablice, odnosno u ravnopravnoj borbi za drugo mjesto,
- u polufinalu smo Kupa,
- (pre)rano smo ispali iz Europe.

Kup nemam što posebno komentirati. Prošli smo sve suparnike od kojih smo bolji, nije tu bilo nekakvog teškog protivnika,... Ušli smo u polufinale u kojem na sada čeka težak suparnik. Teško je pred ekipu staviti imperativ ulaska u finale kad znamo da nas čeka Rijeka ili Dinamo u gostima. Ali, također, ne očekujem nikakvu lagani poraz. Ako budemo igrali protiv Dinama, očekujem da skupo prodamo kožu i da to bude jedna neizvjesna utakmica. Tko zna kako će Dinamo izgledati na proljeće, koga će sve prodati,... Sve je moguće! Ako ćemo igrati protiv Rijeke, onda očekujem jednu ravnopravnu utakmicu gdje je naša pobjeda sasvim realana i moguća.

Što se tiče europe... Nakon što smo vidjeli obje utakmice protiv CSKA-a, mislim da je slabiji protivnik prošao dalje. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od CSKA, da smo trebali proći i vjerujem da bi prošli da smo na klupi imali imalo kvalitetnijeg i iskusnijeg trenera. Mislim da smo kao klub skupo platili Skenderovo učenje trenerskog posla i da je propuštena jedna jako dobra prilika za lijep rezultat u europi. Općenito mislim da se prelako prešlo preko tog našeg ispadanja iz europe. Cijelo prvenstvo slušamo priče o velikoj borbi za europu, a onda kad ostvariš cilj, onda se to olako doživljava kao "bonus", a ispadanje se opravdava nesretnim porazom i "lutrijom" penala.

E sad, prvenstvo. Mislim da svatko u klubu ima argumente da rezultate u prvenstvu ocijeni kao uspješnima. Nismo gubili kući derbije, nismo izgubili kući, u vrhu smo tablice, u ravnopravnoj borbi za to drugo mjesto,... Moje mišljenje je da smo mogli više. Mislim da smo, uz pravog trenera, mogli biti uvjerljivo druga ekipa prvenstva. Rijeka je igrački i financijski puno lošija nego prijašnjih godina, Hajduk je kući igrao jako dobro i osvajao bodove dok je u gostima katastrofalan,... Prava je šteta u tome što mi nismo morali uopće odigrati nekakvu fantastičnu polu-sezonu da bi bili uvjerljivo drugi. Dovoljno bi bilo da smo bili malo bolji u gostima! Ma kad samo uzmem u obzir prokockane bodove u dvije utakmice od Varaždina, a kamoli da sad krenem u neku temeljitiju analizu. I ovdje mislim da je propuštena (barem sada na polu-sezoni) prilika da budemo uvjerljivo druga ekipa prvenstva! Ali, opet kažem, svatko tko želi prikazati poziciju na tablici kao uspješnu, pronaći će argumente za to.

Ove polu-sezone bilo je vrlo aktualno pitanje trenera. Ja bi se vratio na početak sezone i ocijenio kao veliku pogrešku imenovanje Skendera za trenera. Velika pogreška! Mislim da smo tada trebali dovesti pravoga trenera. Ne samo zbog toga što mislim da Skender nije dorastao tome da bude trener ovakvog Osijeka već i zbog toga što se odmah na početku, u sezonu krenulo sa velikim teretom i velikim pritiskom. Jer upravo je to donijelo postavljanje kuma na trenersku klupu. Nepotreban teret i pritisak. Mislim da bi i puno boljem treneru bilo problematično u takvim uvjetima ući u sezonu, a kamoli Skenderu koji po ničemu nije dorastao biti trenerom Osijeka. Po ničemu! Nakon odlaska Skendera, Kulešević postaje v.d. trenera, a mi svi skupa i čitava nogometna javnost slušamo Meštrovićeva medijska orgijanja o novom treneru. Na početku je bilo zanimljivo slušati i nagađati o novom trenerskom imenu, međutim, kasnije se sve pretvara u jedan neozbiljan cirkus. A nama na klupi ostaje čovjek koji nije trener, koji prvo govori da ga ne zanima klupa, pa ga onda ipak malo zanima,... Uglavnom, sve skupa neozbiljno od početka sezone i imenovanjem kuma za trenera, preko one farse i cirkusa od potrage za novim trenerom, pa sve do ostanka ne-trenera na trenerskoj klupi. Uglavnom, Osijeku treba pravi trener. Trener koji je posvećen tome poslu, koji živi trenerski posao, koji ima jasnu viziju igre,... trenera koji nema rezervnu poziciju u klubu ako ovo "ne bu išlo". Osijeku treba trener!

Ja ću se opet, kao i nakon trostrukog osvajanja kupa u omladinskim kategorijama, osvrnuti i na rezultate omladinskog pogona. I sam Meštrović je, kad je nabrajao razloge zašto smo najbolji klub u državi, spomenuo to trostruku osvajanje kupa. ALi, to je kao politika, spominješ što ti ide u korist, a ono što ne - e za to se praviš da ne postoji. A situacija je ovakva. Naši pioniri su trenutno četvrti na tablici (za prvom Istrom zaostaju 10 bodova), naši kadeti su peti na tablici (za prvim Dinamo zaostaju 19 bodova, za Hajdukom 11 bodova, Rijekom 9 bodova, Lokomotivom 8 bodova), naši juniori su trenutno osmi!? (za prvim Hajdukom zaostaju 14 bodova, a ispred na su čak i Varaždin!?, Rudeš!?). Nisam siguran da su ovo rezultati za pohvalu. Nikako!

Nadalje, mislim da se treba pronaći bolji način upravljanja samim klubom. Jer, pozivati se parolama "pokrenimo grad", a raditi puno toga suprotnog nje dobro. Mislim da se sada nakon nekog vremena može reći da grad, barem zasada, u tom smislu nije pokrenut. Ili da budem malo precizniji, nešto se pokrenulo i stalo. I što je najgore, već duže vrijeme stoji, a neke stvari idu i unazad. Mislim da je nepotrebno nabrajati sve, ne znam kako bi to uopće nazvao nego gluposti, stvari koje su došle iz našeg kluba. To je toliki broj budalaština da je to čudo jedno. Nekada mi djeluje i nevjerojatno! Mislim da sad, nakon proteka određenog vremena, svi skupa možemo zaključiti da imamo upravu kluba koja je u velikom raskoraku sa svojom bazom, odnosno sa navijačima. U dosta stvari, čak i na posve suprotnim stajalištima. E sad, pametni ljudi, pametna uprava će se potruditi da pronađe kompromis, da se pronađe sa navijačima, da se nađemo na pola puta... Jer, treba priznati jednu stvar. Svi smo mi navijači na neki način "kupljeni" od nove uprave. Klub se financijski stabilizirao, igrački je ojačao, gradi se stadion,... Ne gledamo više neimaštinu, ne gledamo više grčevitu borbu za opstanak,.. I svi smo mi skupa sada spremni, pomalo pognuti glave i progutati "govna" koja dolaze iz našeg kluba. Jer, eto, sad imamo love! Ne gledamo više kako nas Istra i Lokomotiva pobjeđuju usred Gradskog vrta! Ne mogu si niti zamisliti što bi se događalo na tribinama da je ovoliku količinu gluposti napravio neki drugi predsjednik, neki iz one ere neimaštine. Mislim da se ne bi prelazilo tako lako preko toga! Ovaj se može ponižavati pred "maminhom", može glasati za tog Mamića i Vrbanovića, može nuditi stadion Dinamu, može postaviti kuma za trenera,... Može što god hoće! Mnogi će pronaći razna opravdanja za sve to. Neki će reći da je klub privatan i da može raditi što god želi, neko će reći ovo, netko ono,... Ali sve se svodi na isto. "Kupljeni smo". Pojest ćemo sva govna jer postajemo uspješniji klub! I da se razumijemo. Ne mislim da je to neka uvreda ili nešto veliko. Jednostavno, to je moć novca! Ako si predsjednik i imaš love, e onda možeš čak i davati dres maminhu, ako si predjsednik i nemaš love, - e onda ćeš zbog i manjeg poteza biti vrijeđan i omalovažavan. To je tako!

Ono, za mene upečatljivo ove sezone, je jedna loša atmosfera na stadionu, atmosfera oko kluba i sama simbioza kluba i navijača. A ona je, po meni, užasna. Rekao bi da dugo nije bila lošija. Već sam pisao nakon jedne pobjede, ovakve proslave igrača sa navijačima su ponižavajuće kako za igrače tako i navijače. AKo igrači ne žele slaviti pobjedu, ako ne žele Osijek ale, onda neka to ne rade, neka se slave,... Ovako to izgleda kao da ih je netko puškom natjerao na to, bez strasti, bez emocije, bez ičega,... Meni prvom nije do takve proslave. A vidim niti drugima. Ovako, gledajući sa strane, sve to djeluje vrlo ponižavajuće i za igrače i za navijače. Da nema one dječice koje skakuću po ogradi i "žicaju" posterima dresove, atmosfera bi bila stvarno otužna i deprimirajuća. Mi smo do samo prije nekoliko mjeseci imali simbiozu navijača i igrača za svaku pohvalu, naše proslave pobjeda su se vrtjele po portalima, po fejsu, ja sam jedva čekao doći sa utakmice da pogledam proslavu još jednom,... A sada, tuga, jad i čemer! Pitanje za ljude u klubu: Kako smo došli do toga?

Mali broj vas koji uopće pročita ovo može steći dojam da samo kritiziram. Mislim da samo konstruktivnom kritikom možemo naprijed. A sve što pišem je samo konstruktivno. Nisam za destrukciju, teške riječi, vrijeđanje,... samo konstruktivna kritika koja tjera naprijed. I ono što jedna moja karakterna crta, uvijek želim bolje. Uvijek se može još bolje! I ono najbitnije, mislim da se sve može vrlo brzo okrenuti i poboljšati.

Važno je izabrati pravi put i krenuti prema cilju. Jer, ako idemo u krivom smjeru, ako smo na nekom raskršću krenuli u krivom smjeru, - tada nas svaki korak naprijed vodi sve dalje od cilja! Ja mislim da NK Osiijek, u globalu, ide prema cilju! Ali, u nekim stvarima smo krenuli krivim putem i sada treba zastati, okrenuti se, vratiti se na raskrižje - i krenuti pravim putem!

User avatar
mariox
Reactions:
Posts: 6859
Joined: Wed Jun 17, 2009 9:25 am

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by mariox » Mon Dec 16, 2019 5:24 pm

@SamoOsijek uglavnom sve napisano kako je ali mislim da nitko nema pravo bez obzira na novac ponašati se kako hoće klub je privatan ali je i naš ili su M&M trebali kupit klub bez navijača pa im mi nebi bili problem nekakav kompromis mora biti mislim da smo i mi malo predugo šutili pa si Meštar dao malo više za pravo da radi šta hoće.

egoskop
Reactions:
Posts: 9831
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:42 am

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by egoskop » Mon Dec 16, 2019 5:39 pm

SamoOsijek wrote:
Mon Dec 16, 2019 4:32 pm
Evo, gotova još jedna polusezona.

Rezime:
- u vrhu smo tablice, odnosno u ravnopravnoj borbi za drugo mjesto,
- u polufinalu smo Kupa,
- (pre)rano smo ispali iz Europe.

Kup nemam što posebno komentirati. Prošli smo sve suparnike od kojih smo bolji, nije tu bilo nekakvog teškog protivnika,... Ušli smo u polufinale u kojem na sada čeka težak suparnik. Teško je pred ekipu staviti imperativ ulaska u finale kad znamo da nas čeka Rijeka ili Dinamo u gostima. Ali, također, ne očekujem nikakvu lagani poraz. Ako budemo igrali protiv Dinama, očekujem da skupo prodamo kožu i da to bude jedna neizvjesna utakmica. Tko zna kako će Dinamo izgledati na proljeće, koga će sve prodati,... Sve je moguće! Ako ćemo igrati protiv Rijeke, onda očekujem jednu ravnopravnu utakmicu gdje je naša pobjeda sasvim realana i moguća.

Što se tiče europe... Nakon što smo vidjeli obje utakmice protiv CSKA-a, mislim da je slabiji protivnik prošao dalje. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od CSKA, da smo trebali proći i vjerujem da bi prošli da smo na klupi imali imalo kvalitetnijeg i iskusnijeg trenera. Mislim da smo kao klub skupo platili Skenderovo učenje trenerskog posla i da je propuštena jedna jako dobra prilika za lijep rezultat u europi. Općenito mislim da se prelako prešlo preko tog našeg ispadanja iz europe. Cijelo prvenstvo slušamo priče o velikoj borbi za europu, a onda kad ostvariš cilj, onda se to olako doživljava kao "bonus", a ispadanje se opravdava nesretnim porazom i "lutrijom" penala.

E sad, prvenstvo. Mislim da svatko u klubu ima argumente da rezultate u prvenstvu ocijeni kao uspješnima. Nismo gubili kući derbije, nismo izgubili kući, u vrhu smo tablice, u ravnopravnoj borbi za to drugo mjesto,... Moje mišljenje je da smo mogli više. Mislim da smo, uz pravog trenera, mogli biti uvjerljivo druga ekipa prvenstva. Rijeka je igrački i financijski puno lošija nego prijašnjih godina, Hajduk je kući igrao jako dobro i osvajao bodove dok je u gostima katastrofalan,... Prava je šteta u tome što mi nismo morali uopće odigrati nekakvu fantastičnu polu-sezonu da bi bili uvjerljivo drugi. Dovoljno bi bilo da smo bili malo bolji u gostima! Ma kad samo uzmem u obzir prokockane bodove u dvije utakmice od Varaždina, a kamoli da sad krenem u neku temeljitiju analizu. I ovdje mislim da je propuštena (barem sada na polu-sezoni) prilika da budemo uvjerljivo druga ekipa prvenstva! Ali, opet kažem, svatko tko želi prikazati poziciju na tablici kao uspješnu, pronaći će argumente za to.

Ove polu-sezone bilo je vrlo aktualno pitanje trenera. Ja bi se vratio na početak sezone i ocijenio kao veliku pogrešku imenovanje Skendera za trenera. Velika pogreška! Mislim da smo tada trebali dovesti pravoga trenera. Ne samo zbog toga što mislim da Skender nije dorastao tome da bude trener ovakvog Osijeka već i zbog toga što se odmah na početku, u sezonu krenulo sa velikim teretom i velikim pritiskom. Jer upravo je to donijelo postavljanje kuma na trenersku klupu. Nepotreban teret i pritisak. Mislim da bi i puno boljem treneru bilo problematično u takvim uvjetima ući u sezonu, a kamoli Skenderu koji po ničemu nije dorastao biti trenerom Osijeka. Po ničemu! Nakon odlaska Skendera, Kulešević postaje v.d. trenera, a mi svi skupa i čitava nogometna javnost slušamo Meštrovićeva medijska orgijanja o novom treneru. Na početku je bilo zanimljivo slušati i nagađati o novom trenerskom imenu, međutim, kasnije se sve pretvara u jedan neozbiljan cirkus. A nama na klupi ostaje čovjek koji nije trener, koji prvo govori da ga ne zanima klupa, pa ga onda ipak malo zanima,... Uglavnom, sve skupa neozbiljno od početka sezone i imenovanjem kuma za trenera, preko one farse i cirkusa od potrage za novim trenerom, pa sve do ostanka ne-trenera na trenerskoj klupi. Uglavnom, Osijeku treba pravi trener. Trener koji je posvećen tome poslu, koji živi trenerski posao, koji ima jasnu viziju igre,... trenera koji nema rezervnu poziciju u klubu ako ovo "ne bu išlo". Osijeku treba trener!

Ja ću se opet, kao i nakon trostrukog osvajanja kupa u omladinskim kategorijama, osvrnuti i na rezultate omladinskog pogona. I sam Meštrović je, kad je nabrajao razloge zašto smo najbolji klub u državi, spomenuo to trostruku osvajanje kupa. ALi, to je kao politika, spominješ što ti ide u korist, a ono što ne - e za to se praviš da ne postoji. A situacija je ovakva. Naši pioniri su trenutno četvrti na tablici (za prvom Istrom zaostaju 10 bodova), naši kadeti su peti na tablici (za prvim Dinamo zaostaju 19 bodova, za Hajdukom 11 bodova, Rijekom 9 bodova, Lokomotivom 8 bodova), naši juniori su trenutno osmi!? (za prvim Hajdukom zaostaju 14 bodova, a ispred na su čak i Varaždin!?, Rudeš!?). Nisam siguran da su ovo rezultati za pohvalu. Nikako!

Nadalje, mislim da se treba pronaći bolji način upravljanja samim klubom. Jer, pozivati se parolama "pokrenimo grad", a raditi puno toga suprotnog nje dobro. Mislim da se sada nakon nekog vremena može reći da grad, barem zasada, u tom smislu nije pokrenut. Ili da budem malo precizniji, nešto se pokrenulo i stalo. I što je najgore, već duže vrijeme stoji, a neke stvari idu i unazad. Mislim da je nepotrebno nabrajati sve, ne znam kako bi to uopće nazvao nego gluposti, stvari koje su došle iz našeg kluba. To je toliki broj budalaština da je to čudo jedno. Nekada mi djeluje i nevjerojatno! Mislim da sad, nakon proteka određenog vremena, svi skupa možemo zaključiti da imamo upravu kluba koja je u velikom raskoraku sa svojom bazom, odnosno sa navijačima. U dosta stvari, čak i na posve suprotnim stajalištima. E sad, pametni ljudi, pametna uprava će se potruditi da pronađe kompromis, da se pronađe sa navijačima, da se nađemo na pola puta... Jer, treba priznati jednu stvar. Svi smo mi navijači na neki način "kupljeni" od nove uprave. Klub se financijski stabilizirao, igrački je ojačao, gradi se stadion,... Ne gledamo više neimaštinu, ne gledamo više grčevitu borbu za opstanak,.. I svi smo mi skupa sada spremni, pomalo pognuti glave i progutati "govna" koja dolaze iz našeg kluba. Jer, eto, sad imamo love! Ne gledamo više kako nas Istra i Lokomotiva pobjeđuju usred Gradskog vrta! Ne mogu si niti zamisliti što bi se događalo na tribinama da je ovoliku količinu gluposti napravio neki drugi predsjednik, neki iz one ere neimaštine. Mislim da se ne bi prelazilo tako lako preko toga! Ovaj se može ponižavati pred "maminhom", može glasati za tog Mamića i Vrbanovića, može nuditi stadion Dinamu, može postaviti kuma za trenera,... Može što god hoće! Mnogi će pronaći razna opravdanja za sve to. Neki će reći da je klub privatan i da može raditi što god želi, neko će reći ovo, netko ono,... Ali sve se svodi na isto. "Kupljeni smo". Pojest ćemo sva govna jer postajemo uspješniji klub! I da se razumijemo. Ne mislim da je to neka uvreda ili nešto veliko. Jednostavno, to je moć novca! Ako si predsjednik i imaš love, e onda možeš čak i davati dres maminhu, ako si predjsednik i nemaš love, - e onda ćeš zbog i manjeg poteza biti vrijeđan i omalovažavan. To je tako!

Ono, za mene upečatljivo ove sezone, je jedna loša atmosfera na stadionu, atmosfera oko kluba i sama simbioza kluba i navijača. A ona je, po meni, užasna. Rekao bi da dugo nije bila lošija. Već sam pisao nakon jedne pobjede, ovakve proslave igrača sa navijačima su ponižavajuće kako za igrače tako i navijače. AKo igrači ne žele slaviti pobjedu, ako ne žele Osijek ale, onda neka to ne rade, neka se slave,... Ovako to izgleda kao da ih je netko puškom natjerao na to, bez strasti, bez emocije, bez ičega,... Meni prvom nije do takve proslave. A vidim niti drugima. Ovako, gledajući sa strane, sve to djeluje vrlo ponižavajuće i za igrače i za navijače. Da nema one dječice koje skakuću po ogradi i "žicaju" posterima dresove, atmosfera bi bila stvarno otužna i deprimirajuća. Mi smo do samo prije nekoliko mjeseci imali simbiozu navijača i igrača za svaku pohvalu, naše proslave pobjeda su se vrtjele po portalima, po fejsu, ja sam jedva čekao doći sa utakmice da pogledam proslavu još jednom,... A sada, tuga, jad i čemer! Pitanje za ljude u klubu: Kako smo došli do toga?

Mali broj vas koji uopće pročita ovo može steći dojam da samo kritiziram. Mislim da samo konstruktivnom kritikom možemo naprijed. A sve što pišem je samo konstruktivno. Nisam za destrukciju, teške riječi, vrijeđanje,... samo konstruktivna kritika koja tjera naprijed. I ono što jedna moja karakterna crta, uvijek želim bolje. Uvijek se može još bolje! I ono najbitnije, mislim da se sve može vrlo brzo okrenuti i poboljšati.

Važno je izabrati pravi put i krenuti prema cilju. Jer, ako idemo u krivom smjeru, ako smo na nekom raskršću krenuli u krivom smjeru, - tada nas svaki korak naprijed vodi sve dalje od cilja! Ja mislim da NK Osiijek, u globalu, ide prema cilju! Ali, u nekim stvarima smo krenuli krivim putem i sada treba zastati, okrenuti se, vratiti se na raskrižje - i krenuti pravim putem!
Potpisujem svaku riječ. Slažem se sa svime, a rekao bih da i jednako mislim.
On je iznad svih i svakoga! NKOS!

zrile29
Reactions:
Posts: 1218
Joined: Sat Mar 07, 2015 7:07 pm
Location: Baranja

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by zrile29 » Mon Dec 16, 2019 7:58 pm

SamoOsijek wrote:
Mon Dec 16, 2019 4:32 pm
Evo, gotova još jedna polusezona.

Rezime:
- u vrhu smo tablice, odnosno u ravnopravnoj borbi za drugo mjesto,
- u polufinalu smo Kupa,
- (pre)rano smo ispali iz Europe.

Kup nemam što posebno komentirati. Prošli smo sve suparnike od kojih smo bolji, nije tu bilo nekakvog teškog protivnika,... Ušli smo u polufinale u kojem na sada čeka težak suparnik. Teško je pred ekipu staviti imperativ ulaska u finale kad znamo da nas čeka Rijeka ili Dinamo u gostima. Ali, također, ne očekujem nikakvu lagani poraz. Ako budemo igrali protiv Dinama, očekujem da skupo prodamo kožu i da to bude jedna neizvjesna utakmica. Tko zna kako će Dinamo izgledati na proljeće, koga će sve prodati,... Sve je moguće! Ako ćemo igrati protiv Rijeke, onda očekujem jednu ravnopravnu utakmicu gdje je naša pobjeda sasvim realana i moguća.

Što se tiče europe... Nakon što smo vidjeli obje utakmice protiv CSKA-a, mislim da je slabiji protivnik prošao dalje. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od CSKA, da smo trebali proći i vjerujem da bi prošli da smo na klupi imali imalo kvalitetnijeg i iskusnijeg trenera. Mislim da smo kao klub skupo platili Skenderovo učenje trenerskog posla i da je propuštena jedna jako dobra prilika za lijep rezultat u europi. Općenito mislim da se prelako prešlo preko tog našeg ispadanja iz europe. Cijelo prvenstvo slušamo priče o velikoj borbi za europu, a onda kad ostvariš cilj, onda se to olako doživljava kao "bonus", a ispadanje se opravdava nesretnim porazom i "lutrijom" penala.

E sad, prvenstvo. Mislim da svatko u klubu ima argumente da rezultate u prvenstvu ocijeni kao uspješnima. Nismo gubili kući derbije, nismo izgubili kući, u vrhu smo tablice, u ravnopravnoj borbi za to drugo mjesto,... Moje mišljenje je da smo mogli više. Mislim da smo, uz pravog trenera, mogli biti uvjerljivo druga ekipa prvenstva. Rijeka je igrački i financijski puno lošija nego prijašnjih godina, Hajduk je kući igrao jako dobro i osvajao bodove dok je u gostima katastrofalan,... Prava je šteta u tome što mi nismo morali uopće odigrati nekakvu fantastičnu polu-sezonu da bi bili uvjerljivo drugi. Dovoljno bi bilo da smo bili malo bolji u gostima! Ma kad samo uzmem u obzir prokockane bodove u dvije utakmice od Varaždina, a kamoli da sad krenem u neku temeljitiju analizu. I ovdje mislim da je propuštena (barem sada na polu-sezoni) prilika da budemo uvjerljivo druga ekipa prvenstva! Ali, opet kažem, svatko tko želi prikazati poziciju na tablici kao uspješnu, pronaći će argumente za to.

Ove polu-sezone bilo je vrlo aktualno pitanje trenera. Ja bi se vratio na početak sezone i ocijenio kao veliku pogrešku imenovanje Skendera za trenera. Velika pogreška! Mislim da smo tada trebali dovesti pravoga trenera. Ne samo zbog toga što mislim da Skender nije dorastao tome da bude trener ovakvog Osijeka već i zbog toga što se odmah na početku, u sezonu krenulo sa velikim teretom i velikim pritiskom. Jer upravo je to donijelo postavljanje kuma na trenersku klupu. Nepotreban teret i pritisak. Mislim da bi i puno boljem treneru bilo problematično u takvim uvjetima ući u sezonu, a kamoli Skenderu koji po ničemu nije dorastao biti trenerom Osijeka. Po ničemu! Nakon odlaska Skendera, Kulešević postaje v.d. trenera, a mi svi skupa i čitava nogometna javnost slušamo Meštrovićeva medijska orgijanja o novom treneru. Na početku je bilo zanimljivo slušati i nagađati o novom trenerskom imenu, međutim, kasnije se sve pretvara u jedan neozbiljan cirkus. A nama na klupi ostaje čovjek koji nije trener, koji prvo govori da ga ne zanima klupa, pa ga onda ipak malo zanima,... Uglavnom, sve skupa neozbiljno od početka sezone i imenovanjem kuma za trenera, preko one farse i cirkusa od potrage za novim trenerom, pa sve do ostanka ne-trenera na trenerskoj klupi. Uglavnom, Osijeku treba pravi trener. Trener koji je posvećen tome poslu, koji živi trenerski posao, koji ima jasnu viziju igre,... trenera koji nema rezervnu poziciju u klubu ako ovo "ne bu išlo". Osijeku treba trener!

Ja ću se opet, kao i nakon trostrukog osvajanja kupa u omladinskim kategorijama, osvrnuti i na rezultate omladinskog pogona. I sam Meštrović je, kad je nabrajao razloge zašto smo najbolji klub u državi, spomenuo to trostruku osvajanje kupa. ALi, to je kao politika, spominješ što ti ide u korist, a ono što ne - e za to se praviš da ne postoji. A situacija je ovakva. Naši pioniri su trenutno četvrti na tablici (za prvom Istrom zaostaju 10 bodova), naši kadeti su peti na tablici (za prvim Dinamo zaostaju 19 bodova, za Hajdukom 11 bodova, Rijekom 9 bodova, Lokomotivom 8 bodova), naši juniori su trenutno osmi!? (za prvim Hajdukom zaostaju 14 bodova, a ispred na su čak i Varaždin!?, Rudeš!?). Nisam siguran da su ovo rezultati za pohvalu. Nikako!

Nadalje, mislim da se treba pronaći bolji način upravljanja samim klubom. Jer, pozivati se parolama "pokrenimo grad", a raditi puno toga suprotnog nje dobro. Mislim da se sada nakon nekog vremena može reći da grad, barem zasada, u tom smislu nije pokrenut. Ili da budem malo precizniji, nešto se pokrenulo i stalo. I što je najgore, već duže vrijeme stoji, a neke stvari idu i unazad. Mislim da je nepotrebno nabrajati sve, ne znam kako bi to uopće nazvao nego gluposti, stvari koje su došle iz našeg kluba. To je toliki broj budalaština da je to čudo jedno. Nekada mi djeluje i nevjerojatno! Mislim da sad, nakon proteka određenog vremena, svi skupa možemo zaključiti da imamo upravu kluba koja je u velikom raskoraku sa svojom bazom, odnosno sa navijačima. U dosta stvari, čak i na posve suprotnim stajalištima. E sad, pametni ljudi, pametna uprava će se potruditi da pronađe kompromis, da se pronađe sa navijačima, da se nađemo na pola puta... Jer, treba priznati jednu stvar. Svi smo mi navijači na neki način "kupljeni" od nove uprave. Klub se financijski stabilizirao, igrački je ojačao, gradi se stadion,... Ne gledamo više neimaštinu, ne gledamo više grčevitu borbu za opstanak,.. I svi smo mi skupa sada spremni, pomalo pognuti glave i progutati "govna" koja dolaze iz našeg kluba. Jer, eto, sad imamo love! Ne gledamo više kako nas Istra i Lokomotiva pobjeđuju usred Gradskog vrta! Ne mogu si niti zamisliti što bi se događalo na tribinama da je ovoliku količinu gluposti napravio neki drugi predsjednik, neki iz one ere neimaštine. Mislim da se ne bi prelazilo tako lako preko toga! Ovaj se može ponižavati pred "maminhom", može glasati za tog Mamića i Vrbanovića, može nuditi stadion Dinamu, može postaviti kuma za trenera,... Može što god hoće! Mnogi će pronaći razna opravdanja za sve to. Neki će reći da je klub privatan i da može raditi što god želi, neko će reći ovo, netko ono,... Ali sve se svodi na isto. "Kupljeni smo". Pojest ćemo sva govna jer postajemo uspješniji klub! I da se razumijemo. Ne mislim da je to neka uvreda ili nešto veliko. Jednostavno, to je moć novca! Ako si predsjednik i imaš love, e onda možeš čak i davati dres maminhu, ako si predjsednik i nemaš love, - e onda ćeš zbog i manjeg poteza biti vrijeđan i omalovažavan. To je tako!

Ono, za mene upečatljivo ove sezone, je jedna loša atmosfera na stadionu, atmosfera oko kluba i sama simbioza kluba i navijača. A ona je, po meni, užasna. Rekao bi da dugo nije bila lošija. Već sam pisao nakon jedne pobjede, ovakve proslave igrača sa navijačima su ponižavajuće kako za igrače tako i navijače. AKo igrači ne žele slaviti pobjedu, ako ne žele Osijek ale, onda neka to ne rade, neka se slave,... Ovako to izgleda kao da ih je netko puškom natjerao na to, bez strasti, bez emocije, bez ičega,... Meni prvom nije do takve proslave. A vidim niti drugima. Ovako, gledajući sa strane, sve to djeluje vrlo ponižavajuće i za igrače i za navijače. Da nema one dječice koje skakuću po ogradi i "žicaju" posterima dresove, atmosfera bi bila stvarno otužna i deprimirajuća. Mi smo do samo prije nekoliko mjeseci imali simbiozu navijača i igrača za svaku pohvalu, naše proslave pobjeda su se vrtjele po portalima, po fejsu, ja sam jedva čekao doći sa utakmice da pogledam proslavu još jednom,... A sada, tuga, jad i čemer! Pitanje za ljude u klubu: Kako smo došli do toga?

Mali broj vas koji uopće pročita ovo može steći dojam da samo kritiziram. Mislim da samo konstruktivnom kritikom možemo naprijed. A sve što pišem je samo konstruktivno. Nisam za destrukciju, teške riječi, vrijeđanje,... samo konstruktivna kritika koja tjera naprijed. I ono što jedna moja karakterna crta, uvijek želim bolje. Uvijek se može još bolje! I ono najbitnije, mislim da se sve može vrlo brzo okrenuti i poboljšati.

Važno je izabrati pravi put i krenuti prema cilju. Jer, ako idemo u krivom smjeru, ako smo na nekom raskršću krenuli u krivom smjeru, - tada nas svaki korak naprijed vodi sve dalje od cilja! Ja mislim da NK Osiijek, u globalu, ide prema cilju! Ali, u nekim stvarima smo krenuli krivim putem i sada treba zastati, okrenuti se, vratiti se na raskrižje - i krenuti pravim putem!
Ovo trebamo svi svuda lijepiti i sherati...
Mislim da svi mi navijači NKOS ovako razmišljamo, barem oni aktivni koji živimo ovaj klub...

SectorF
Reactions:
Posts: 554
Joined: Sun Jul 14, 2019 7:47 pm

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by SectorF » Mon Dec 16, 2019 10:29 pm

Svaka cast na komentaru, svi koji volimo ovaj klub i koji disemo za njega, zivimo ga 24 sata se sigurno slazemo sa ovim. Jednostavno je to to, nema dalje!
E sad, da oni koji vode i rade u klubu ovako razmisljaju onda bi sve bilo lakse al oni ga ne vole i ne osjecaju kao mi !

Ajmo bp birtija i ostali..dijeli :)
Ti si ljubav najveća... :k:

MakiSl
Reactions:
Posts: 333
Joined: Sat Jul 20, 2019 2:37 pm

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by MakiSl » Mon Dec 16, 2019 10:41 pm

Nadam se da će i netko "odozgo" ovo pročitat...

Sve na mjestu.

User avatar
Centarhalf
Reactions:
Posts: 1874
Joined: Thu Oct 25, 2018 7:35 am

Re: Rezime prošle i najava iduće sezone

Post by Centarhalf » Tue Dec 17, 2019 6:34 am

SamoOsijek wrote:
Mon Dec 16, 2019 4:32 pm
:ave: Svaka cast na rezimeu, mislim da si napisao ono sto je u glavama 99% nas.

Zao mi je samo sto se nisi dotakao i ponasanja igraca, kao ni njihove igre.

Ako cemo biti realni, ove sezone pozitivne ocijene su zasluzili Ivusic, Pero (koji nam je puno i falio zbog ozljeda, ali ono sto je igrao je odigrao najcesce odlicno), Majstor, te Maric!

U rubriku "ni na nebu, ni na zemlji" se moze svrstati Zapera, Sutala, Pilja, ali njima se ceste oscilacije i greske ove sezone jos mogu tolerirati jer to je jednostavno njihov razvoj i profiliranje kao prvoligaskih igraca.

Ispod prosjeka su svi ostali. Laslo igra debelo ispod razine, ili je nama jednostavno servirano da je on nesto sto nije !? Kapetan otkako je dobio poziv u reprezentaciju igra kao da ga zestoko boli kurcina za klupske igre i rezultate i kao da jedva ceka transfer. Nekako mi se cini i da se Mile zasitio Osijeka, ali i da se Osijek zasitio Mileta nazalost, sto je on izazvao svojim ponasanjem. No dno dna ove sezone je nase najskuplje pojacanje u povijesti - Mance! Znaci taj lik na terenu izgleda kao da ga totalno boli kurcina i za rezultat momcadi, i za suigrace - on igra neku svoju igru za koju nazalost kvalitete nema jer izigrava Messija i Ronalda u jednom.

U zimu se rijesiti Gutija, Jugovica, Mbakogua - ti ljudi nam zaista ne trebaju u kadru a sasvim sigurno su u gornjem djelu platnog spiska kada su igraci u pitanju, a ono sto su odigrali kad su dobili priliku je najcesce izgledalo tako kao da bi bolje bilo da smo igrali s igracem manje.
:sal: VRATIO, VRATIO, NENO SE VRATIOOOOOOOO,
EUROPOOO PAZI SE, OSJEČANI DOLAZEEEEE !!!
:sal:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest