WIND OF CHANGE
"NIšta se ne mijenja, jer nema promjena, sve je uspavano, loše je i stagnira.." , sa tim stihovima započinje jedan od svojih hitova vukovarski reper General Woo.. I zbilja, kad bi pogledali HNL u prizmi zadnjih 20-tak godina, malo što se promjenilo.. Dinamo je sklopio taj sustav u ligi u kojem mu sve odgovara.. Ima u ligi svoju B momčad koja funkcionira na daljinski jednog lika iz Međugorja, imaju svoju mašineriju u savezu, u sudačkoj organizaciji, u medijima.. Ma razgranati su svugdje.. I u tom sustavu vrijednosti uzimaju naslove prvaka sa 20-tak bodova prednosti iz godine u godinu..
Refren pjesme koju sam spomenuo na početku glasi "Kad bi mogli probudit se da svejedno nam je.. Umjesto toga i dalje želim mijenjat sve, i sebe i druge i sve što poznajem".. I stvarno, često sam sebe zapitam, a vjerujem i svi vi.. Je li nam to potrebno? Boriti se sa jebenim vjetrenjačama kao Don Quijote? Al te misli srećom traju samo sekundu-dvije.. Jer ubrzo taj inat izađe na vidjelo.. JE, POTREBNO JE! Jer želimo poštenu ligu, pošten sport! Ne želimo da nam utakmice protiv Dinama sudi Matoc iz Zaprešića.. Ili nek ih sudi, al ajmo onda drugi put za isti susret pozvati Peru Perića iz Višnjevca ili Tenja.. Ajmo, eto.. Ako je to "pošteno"..
Imao sam par "sastanaka" sa pojedinim igračima našeg kluba ovaj tjedan.. Među ostalim pokazao sam im i poruke koje masovno pristižu na stranicu od navijača Dinama koji mole Boga da pobjedimo njihov klub i osvojimo naslov prvaka! Jer kažu, mooožda ako ih skinemo sa vrha ovaj Dinamo postane opet njihov Dinamo.. Bez braće Dalton na čelu! I bitno je da naši igrači shvate da je u ovoj borbi ogroman broj ljudi na njihovoj strani, da stoje iza njihovih leđa!
A zbilja se treba odati i posebno priznanje treneru Bjelici koji je ukomponirao ekipu od igrača koji su u svojoj karijeri osvojili malo (ili nimalo) trofeja, od ljudi koji su stvarno gladni trofeja jer žele krunu svoje karijere! Žele biti prvaci i osjećati se kao prvaci!
Jedan evergreen grupe Scorpions savršeno odgovara za kraj ovog teksta, u prijevodu bi refren glasio otprilike ovako : "Povedite nas u čarobni trenutak veličanstvene večeri , gdje će djeca sutrašnjice i dalje sanjariti o vjetru promjena.."
Sutra ćemo vidjeti hoće li vjetar biti povjetarac ili uragan već ove sezone! No jedno je sigurno, budemo li svi zajedno puhali punom jačinom pluća u isti rog, doći će vrlo brzo taj dan kad ćemo zlo koje je začaralo hrvatski nogomet otpuhati u (oprostite na izrazu) tri pizde materine!
Ovo je Osijek! Neka dođu - Molon labe!