Slaven Belupo - NK Osijek

Službene, prijateljske, utakmice mlađih kategorija..
User avatar
navijac_osijeka
Reactions:
Posts: 4538
Joined: Sun May 16, 2010 11:56 pm

Re: Slaven Belupo - NK Osijek

Post by navijac_osijeka » Mon Feb 22, 2016 12:53 pm

Ni kod Ilije Čarolije u prvim zimskim kolima 2008. nismo izgledali dobro, poraz u Šibeniku, mučna pobjeda u Čakovcu protiv tada užasnog MEđimurja, neriješeno doma od Zagreba uz jako lošu i beskrvnu igru, a onda je krenula rapsodija....

Ni kod Kuletarine (Kuleta i Rukavine) nije to izgledalo dobro proih par proljetnih kola.

Uvijek na početku proljeća to izgleda užasno loše.
ZORAN ZEKIĆ - HEROJ, A NE ZLOČINAC!!

Lufus
Reactions:
Posts: 2021
Joined: Sun Nov 29, 2009 11:42 am
Location: Visnjevac

Re: Slaven Belupo - NK Osijek

Post by Lufus » Mon Feb 22, 2016 1:03 pm

Ja se ne sjecam da je bas ovako lose izgledalo, ovo na nista ne lici i sto je najgore djeluju jako tromo, ubi ih ovo igranje u kupu, Europi...

SamoOsijek
Reactions:
Posts: 965
Joined: Tue Sep 30, 2014 1:20 pm

Re: Slaven Belupo - NK Osijek

Post by SamoOsijek » Mon Feb 22, 2016 3:37 pm

Mislim da smo svi misljenja da ova ekipa nema kapaciteta za imalo ozbiljnije stvari, poput ranijeg osiguranja opstanka. Ali isto mislim da moramo davat ocjenu nase ekipe u usporedbi sa nasom konkurencijom. Mislim da igracki nismo losiji od Zagreba, Istre, Belupa i Intera . U to sam uvjeren. Ne trebamo komentirt ovaj nije dobar onaj nema pojma. Usporedimo jucerasnje sastave i vidjet cemo da nismo losiji od njih. Jedan stari trener je rekao da trenere treba ocjenjivat ne samo po rezultatu nego i po mogucnosti da iz svakog igraca izvuce njegov maksimum. Zasto npr. Mile nije na razini od jesenas, zasto Roce nije ni priblizno na nivou iz Istre, zasto Matas nikako ne uspijavaju vratit u formu kad nam je bio najbolji igrac, zasto Peroseviic stagnira itd. Mozemo mi sad pljuvat po igracima da su grozni, ali vecina od njih je pokazala da mogu igrat puno bolje od ovoga. Ne za pobijedit Dinama, ali svakako za pobojedit Istru, zagreba itd.

zrile29
Reactions:
Posts: 1331
Joined: Sat Mar 07, 2015 7:07 pm
Location: Baranja

Re: Slaven Belupo - NK Osijek

Post by zrile29 » Mon Feb 22, 2016 4:12 pm

SamoOsijek wrote:Mislim da smo svi misljenja da ova ekipa nema kapaciteta za imalo ozbiljnije stvari, poput ranijeg osiguranja opstanka. Ali isto mislim da moramo davat ocjenu nase ekipe u usporedbi sa nasom konkurencijom. Mislim da igracki nismo losiji od Zagreba, Istre, Belupa i Intera . U to sam uvjeren. Ne trebamo komentirt ovaj nije dobar onaj nema pojma. Usporedimo jucerasnje sastave i vidjet cemo da nismo losiji od njih. Jedan stari trener je rekao da trenere treba ocjenjivat ne samo po rezultatu nego i po mogucnosti da iz svakog igraca izvuce njegov maksimum. Zasto npr. Mile nije na razini od jesenas, zasto Roce nije ni priblizno na nivou iz Istre, zasto Matas nikako ne uspijavaju vratit u formu kad nam je bio najbolji igrac, zasto Peroseviic stagnira itd. Mozemo mi sad pljuvat po igracima da su grozni, ali vecina od njih je pokazala da mogu igrat puno bolje od ovoga. Ne za pobijedit Dinama, ali svakako za pobojedit Istru, zagreba itd.
Iz ovoga bi se mogao izvuci zaključak kako trener nije izvukao Maximum iz njih?

Po mom mišljenju, naši igrači su navikli stalno bacati kukavicu i jednostavno je takvo okruženje oko njih... Prije je bilo : nemamo plaće, nesigurna egzistencija, stalna prijetnja gašenja kluba Itd, Itd... Kontam da su sada opterećeni razmišljanjima: jesam ja dovoljno dobar za ovaj klub kada krene rekonstrukcija, kuda cu kada me odavdje otkantaju, gdje dalje mogu pružati ovakav angažman uz ovoliko znanja i talenta a da dobijam placu i tome slično....
I normalno, uz toliki psihički i egzistencijalni pritisak, olovne su noge i glava razmišlja kako nabaviti nove ALU felge a ne kako dati 100% od sebe i odigrati barem nešto slično nogometu sa suigračima...
Čast iznimkama ako ih uopće ima...

SamoOsijek
Reactions:
Posts: 965
Joined: Tue Sep 30, 2014 1:20 pm

Re: Slaven Belupo - NK Osijek

Post by SamoOsijek » Tue Feb 23, 2016 7:58 am

Ne mislim da trener nije uspio izvući maksimum. Bar ne još. Treba mu dati da selektira kadar, izabere pojačanja i onda da damo sud. Tek kad on izabere igrače koji mu fale i kad ih prilagodi svojoj taktici moći ću dati svoj sud o Zekiću. Općenito nisam za brze smjene trenera. Ali ne znači ako se uputi i poneka kritika i sugestija treneru da to znači odmah njegovu smjenu. Trebalo bi razmotriti da li je u ovoj formaciji i načinu igre koju igramo, moguće izvući maksimum. Npr. Roce - to je igrač koji mene podsjeća na Turkovića, vidi se da zna igrat nogomet, ali nije igrač koji će se nekom svojom borbom izborit za situaciju za gol. Njemu se trebaju priredit šanse i onda bi njegove realizatorske sposobnosti došle do izražaja. Ovim načinom kako igramo, on je daleko od gola, puno je kod aut linija, puno se troši na organizaciju igre. Ili npr. Šarić - dečko očito zna igrat nogomet, ali zbog ozljede i vjerovatno svog načina igre nije duel igrač, nije maratonac. Mislim da bi više koristi od njega bilo da ga se približi golu, da može pucat, da može podvalit loptu, a da se ne troši toliko u obrani. Mi nemamo prekvalitetne igrače, svaki od njih ima puno manjkavosti, ali treba te manjkavosti načinom igre što više prikriti, da ne dođu toliko do izražaja, a istaknuti njihove poneke kvalitete.

egoskop
Reactions:
Posts: 10228
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:42 am

Re: Slaven Belupo - NK Osijek

Post by egoskop » Tue Feb 23, 2016 8:34 am

SamoOsijek wrote:Ne mislim da trener nije uspio izvući maksimum. Bar ne još. Treba mu dati da selektira kadar, izabere pojačanja i onda da damo sud. Tek kad on izabere igrače koji mu fale i kad ih prilagodi svojoj taktici moći ću dati svoj sud o Zekiću. Općenito nisam za brze smjene trenera. Ali ne znači ako se uputi i poneka kritika i sugestija treneru da to znači odmah njegovu smjenu. Trebalo bi razmotriti da li je u ovoj formaciji i načinu igre koju igramo, moguće izvući maksimum. Npr. Roce - to je igrač koji mene podsjeća na Turkovića, vidi se da zna igrat nogomet, ali nije igrač koji će se nekom svojom borbom izborit za situaciju za gol. Njemu se trebaju priredit šanse i onda bi njegove realizatorske sposobnosti došle do izražaja. Ovim načinom kako igramo, on je daleko od gola, puno je kod aut linija, puno se troši na organizaciju igre. Ili npr. Šarić - dečko očito zna igrat nogomet, ali zbog ozljede i vjerovatno svog načina igre nije duel igrač, nije maratonac. Mislim da bi više koristi od njega bilo da ga se približi golu, da može pucat, da može podvalit loptu, a da se ne troši toliko u obrani. Mi nemamo prekvalitetne igrače, svaki od njih ima puno manjkavosti, ali treba te manjkavosti načinom igre što više prikriti, da ne dođu toliko do izražaja, a istaknuti njihove poneke kvalitete.


Potpis na sve! :bravo:
On je iznad svih i svakoga! NKOS!

User avatar
navijac_osijeka
Reactions:
Posts: 4538
Joined: Sun May 16, 2010 11:56 pm

Re: Slaven Belupo - NK Osijek

Post by navijac_osijeka » Tue Feb 23, 2016 1:04 pm

JA sam za to da se barem jednom treneru da šansa od 5 godina (osim ako nije baš katastrofalni trener) te da ga se podrži i kad igra i rezultati budu loši.

Jedini treneri koji su imali kakav-takav kontinuitet su brko Čarolija, koji je imao priliku momčad voditi na 4 pripreme, a znamo kako je izgledalo proljeće 2008. kad je on to sve naštimao te Tomislav Steinbruckner koji je imao priliku voditi momčad na 5 priprema, a nakon 3. pripreme je momčad igrala fantastično, nakon 3. su mu prodali najboljeg igrača, a u 4. su ga smijenili zbog par lošijih rezultata iako je igra bila odlična, samo su napadači promašivali nemoguće.

U razdoblju 10. mjesec 2006.-8. mjesec 2010.
samo dva trenera Čarolija i onda njegov pomoćnik Steinbruckner. Fantastično proljeće 2008., čak je i proljeće 2007. bilo solidno, fantastična jesen 2009.

3. mjesec 2012.-3. mjeseci 2016. Bilić, Mršić, Žitnjak, Štaco, Roša, Kulešević, Rukavina, Šušak, Besek, Zekić

Rezultati - :cry: i finale kupa
ZORAN ZEKIĆ - HEROJ, A NE ZLOČINAC!!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests