polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Službene, prijateljske, utakmice mlađih kategorija..
Post Reply
User avatar
Luka1995
Reactions:
Posts: 3429
Joined: Mon Aug 26, 2013 6:24 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by Luka1995 » Sun Feb 26, 2017 1:22 am

Ovo ima smisla samo što bi za ovu utakmicu stavio uz ovu formaciju 2 izrazito zadnja vezna Petrović i Vojnović i s njima Mioč ili eventualno Lopa...
Osijek, Bog i mi nepobijedivi!

User avatar
Luka1995
Reactions:
Posts: 3429
Joined: Mon Aug 26, 2013 6:24 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by Luka1995 » Sun Feb 26, 2017 1:11 pm

HNTV
Osijek, Bog i mi nepobijedivi!

Lemi0408
Reactions:
Posts: 1099
Joined: Sun Jul 20, 2014 2:30 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by Lemi0408 » Sun Feb 26, 2017 1:17 pm

Neka budemo i 5 u prvenstvu samo neka osvojimo kup čisto i bez repova.

User avatar
mariox
Reactions:
Posts: 6155
Joined: Wed Jun 17, 2009 9:25 am

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by mariox » Sun Feb 26, 2017 1:27 pm

Kek će napasti da već u prvoj utakmici riješi prolaz u finale kupa da mu uzvrat bude formalnost pa se može posvetiti prvenstvu tu vidim neku našu priliku po meni samo brzi i motorični igrači mogu parirati i neke kontre odradit ,bit će prostora za npr. Peroševića,Bobana,Ejupija, Mioč,Petrović da oru u sredini...pa tko zna

User avatar
Luka1995
Reactions:
Posts: 3429
Joined: Mon Aug 26, 2013 6:24 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by Luka1995 » Sun Feb 26, 2017 1:38 pm

Ukoliko ne postavi 5 u obrani, što bi bilo dobro ali sumnjam da će se ostvarit. Sugeriram slijedeći sastav: Malenica - Barišić, Barać, Lesjak, Matas- Mioč, Petrović, Vojnović - Lopa, Boban, Ejupi. Pa nek pobjedi bolji.
Osijek, Bog i mi nepobijedivi!

SamoOsijek
Reactions:
Posts: 820
Joined: Tue Sep 30, 2014 1:20 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by SamoOsijek » Sun Feb 26, 2017 2:00 pm

Kempes wrote:
Sat Feb 25, 2017 8:51 pm
Otvaram zasebnu temu, samo zato što se igraju 2 tekme, i samo zato što će se svašta izdogađati u te 2 tekme.

a i zbog jednog razloga. biti ću dovoljno bahat da treneru Zekiću sugeriram kako da postavi igru protiv Rijeke.
nekako ih treba pokušati iznenaditi, s time da zauzimam rezervu da je veća šansa da s novim formacijskim promjenama više zajebemo sebe nego protivnika.

Tanki smo u obrani, to je sada očito. Moj prijedlog je da utakmicu protiv Rijeke počne s trojicom u zadnjoj liniji. Barać - Lukić - ŠIMUNEC. Pretpostavljam da je dečko oporavljen. On je najsličniji Arseniću, žilav i pokretan stoper. Pušić nije loš igrač prema naprijed ima vic za podvaliti loptu, ali obrambeni potezi su mu očajni.

igrali bi s petoricom u vezi, klasični vezni red, i dva napadača. s time da bi BOBAN BIO istureniji, a EJUPI povučeniji!

uopće nebi igrali s krilima!!! utakmica protiv Rijeke u prvenstvu i ova u kupu je dokazala da svi naši napadi propadaju u fazi kada se bekovi zabijaju krilima u prostor i umjesto da se tu igraju neki dupli pasevi zapravo jedni drugima smetaju, akcije preko bokova nisu tečne, protivnički igrači brzo ulaze u blok, a centaršutevi su isforsirani.

Vezni red bi bilo Lopa - Mioč (Petrović) - Aljo. Lijevo Barišić, desno Pušić (Matas), s time da bi oni imali maksimalnu slobodu prema naprijed, a zadnji trojac bi bio taj koji bi se sinkronizirano pomicao desno lijevo, Lukić kao jedan centralni stoper, dok bi više desno Šimuenc držao leđa Pušiću, a Barać Barišiću. Naravno u fazi obrane to su tri stopera u liniji.

OVO JE JEDINI NAČIN NA KOJI ĆE RISTOVSKI DESNO IMATI VIŠE POSLA S BARIŠIĆEM, A ŽUTA S PUŠIĆEM (MATASOM), NEGO OBRNUTO. Oni bi ih mogli pritiskati već kad prime loptu 30-35 metara od gola, dok ovako bi ih morali puštati 20ak metara od gola.

E sada, nemam ništa protiv da pojedine akcije odigravamo tako da dupliramo po bokovima, ali to ćemo raditi tako što će Aljo s desne strane protrčavati iza leđa Pušića, a Lopa iza leđa Barišića. Lakše je igraču s bekovske pozicije se križati s igračem koji protrčava iz drugog plana, nego s igračem koji mu stoji na polušpici, jer taj već ima igrača na leđima. Taj će ga ispratiti, a na beka će izači drugi protivnik u blok.

Krila su nam vječito odsječena, moraju se izvlačiti prema nazad, njihovi protivnički igrači ih isprate, kada lopta dođe njima, oni ju automatski vraćaju nazad, ili petljaju kao primjerice Lopa u nekoliko situacija. Centralni napadač je vječito pokriven.

S DVA CENTRALNA NAPADAČA, NJIHOVI STOPER BI BILI KONCENTRIRANI NA NJIH, VIŠE BI BILO PROSTORA ZA PROBIJANJE PO BOKOVIMA, JER BARIŠIĆ LIJEVO, A PUŠIĆ DESNO, AKO NAPADNU DIJAGONALNO PREMA ŠESNAESTERCU IMALI VIŠE OPCIJA GURNUTI U PRAZNAN PROSTOR U KOJI BI PROTRČAVALI VEZNJACI. Na kraju njima ne moraju ni dodati, oni će nekog na vući na sebe, otvoriti poziciju nekom trećem.

Ejupi ima bolji osjećaj za podvaljivanje lopte od Bobana. Boban je opet jači i lakše se nosi s igračem na leđima. Ejupi nema neko startno ubrzanje, pogotovo ne s loptom u nogama, Ejupi je opasniji kada se zaleti. Kada bi naši vezni igrači došli do lopte, Boban je taj koji će lakše istrpit duel s igračem na leđima i gurnuti loptu u prostor Ejupiju i nekom drugom koji utrčava. Naravno, tokom utakmice mogu i mijenjati uloge.

Dakle riječ je o klasičnoj 3-5-2 formaciji. Ne postoje razlozi zbog kojeg bi trebali forsirati postojeću igru, jer očito smo pročitana knjga.

Valjda je jasno nakon svega da Pušić nemože igrati beka, da Mile nemože igrati stopera, a da Lesjak, hm... igra ako nema baš nitko drugi igrati.

Igra s dvije plušpice ili krila, što li su već, Lopa i Boban, ima smisla samo ako ćemo dovoljno brzo raditi tanziciju igre, no to se ne događa. Kada je protivnik postavljen, Boban i Lopa su na tim pozicijama beskorisni, ili Perošević pogotovo koji nikada nije dobio niti jedan duel s igračem na leđima, klasičan igrač prostora. Jedino ako bi se Boban uvlačio u sredinu napada i ostavljao prostor nekom trećem da utrči iz drugog plana.

ponoviti ću još jednom najvažnije u ovoj formaciji, naši napadi po bokovima NE USPIJEVAJU! bekovi su nam ZAGUŠENI. Barišić i Pušić nisu imali niti jedan ubačaj, niti jedan centaršut, a ubačaji Barišića s lijeve strane nam trebaju biti hjedno od jačeg oružja, kao i Matasovi s desna dok je zdrav.

Zašto? premalo slobode prema naprijed zbog defanzivnih zadaća, a na postavljenu obranu protivnika lako im je izaći u blok.
Cico Kranjcar je poslije poraza 5-2 od Rijeke rekao da mu je najveca pogresk bila sto je izasao sa formacijom 3-5-2. Rekao je da je to bilo pravo samoubojstvo. Ne mora nista znaciti ali ipak...

User avatar
JohnnyCash82
Reactions:
Posts: 3023
Joined: Tue Nov 08, 2016 3:17 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by JohnnyCash82 » Sun Feb 26, 2017 2:55 pm

Smatram da protiv Rijeke Miki mora bit u prvih 11. Nas najjaci destruktivac, odlican za presijeci loptu, a zna nakon toga i kvalitetno proslijedit dalje. Ne znam cemu cami na klupi, kad mi boljeg zadnjeg veznog NEMAMO. Miki, Aljo, Mioc ( Knezevic). Za desni bok ne znam, Pusic nikako. Bolje onda omogucit Loncaru vatreno krstenje. Pa, decko je pripreme prosao.
NK Osijek ... It may sound like a vodka bottle that drinks you during an evening stroll in Eastern Europe... PSV-OSIJEK 0:1, OSIJEK-PSV 1:0
Greetings from Gradski Vrt Penitentiary :twisted:

Lemi0408
Reactions:
Posts: 1099
Joined: Sun Jul 20, 2014 2:30 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by Lemi0408 » Sun Feb 26, 2017 8:57 pm

Koliko je Matas van stroja?Nadam se da će istrčat na Rujevici

egoskop
Reactions:
Posts: 8397
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:42 am

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by egoskop » Mon Feb 27, 2017 3:06 pm

Ristovski, Elez i Andrijašević vjerojatno propuštaju prvu utakmicu.
On je iznad svih i svakoga! NKOS!

Mladjo
Reactions:
Posts: 4084
Joined: Sun Oct 25, 2009 2:28 pm

Re: polufinale kupa: Osijek - Rijeka

Post by Mladjo » Mon Feb 27, 2017 4:04 pm

najbolji bek lige, solidan stoper na poziciji na kojoj su ionako deficitarni i općenito najbolji igrač lige. ako odigramo kako spada, prvenstveno tu mislim na obranu, imamo šanse. potpisao bih odmah neki remi s golovima.

alju i mikija unutra od prve minute!
Üdvözöljük a magyar barátainkat!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest