Page 1 of 383

bivši igrači NK Osijeka

Posted: Sat May 23, 2009 9:21 am
by gunners
JL:
OSIJEK - Hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić je osvanuo u Gradskom vrtu, a gdje će treninzima s NK Osijek održavati formu do okupljanja reprezentacije pred kvalifikacijsku utakmicu za SP '10 protiv Ukrajine.

U Gradskom vrtu su s oduševljenjem prihvatili Pranjićevu molbu za dolazak, a uvjerenja kako će igrač, za kojeg se otima Liverpool, svakako podići razinu treninga i biti 'osvježenje' za klince nižih dobnih skupina, 'gladnih' zvijezda

- Svakom našem bivšem igraču vrata Gradskog vrta su uvijek otvorena – kazao je sportski direktor NK Osijek Alen Petrović.

A Pranjić? Osim što održava formu u Osijeku i čeka reprezentativni sraz, on je igrač koji će ovog ljeta promijeniti sredinu, iz nizozemskog Heerenveena vrlo vjerojatno otići na Anfield, zaigrati za engleski Liverpool. Ili? Na posljednjoj utakmici, a gdje je Heerenveen osvojio nizozemski Kup protiv Twentea, i opet su ga gledali Real Betis i Sevilla iz Španjolske.

- Bili smo napokon menadžer i ja u razgovoru prije koji dan. Doputovao je u Heerenveen iza Kupa kako bi mi kazao da se tek sada jako 'zakuhalo' oko mene. Osim Španjolaca i Grci su opet u igri. Panathinaikos se uključio ponudom ... Ne znam, već sam lud. Definitvno je da odlazim, da sam Liverpoolu najbliži, a ostalo ćemo vrlo brzo vidjeti – kazao je Pranjić.

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Thu Jun 04, 2009 12:46 pm
by zoki
nek mu je sretno, zaslužio je :k:

p.s. vidim novi smajlići :drum:

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Thu Jun 04, 2009 2:35 pm
by gunners
JL:
Od prvih kopački '98. godine, do Allianz Arene

OSIJEK - Rat ga je doveo iz Doboja u Orahovicu, pokojni 'Luks' u Gradski vrt, a vlastiti znoj na Allianz Arenu. Orahovački pučkoškolac Danijel Pranjić, u BIH svojedobno zarobljenog oca ... 17 godina poslije protjerivanja iz rudarskog kraja, zaigrat će za Bayern München.

- Suze su mi skoro potekle. Evo, majka plače ... Zovem svu rodbinu, svima velim neka časte. Ne idu riječi iz mene - zatečen viješću o Bayernu krenuo je otac Stipo Pranjić, čovjek koji je zaustavio svaku Danijelovu pomisao da odbaci talent i nogomet.

- Bili smo skoro gladni. Bilo je teško. Bio sam bez posla, radio kao sezonac, od '95. sam putovao u Rijeku. Otkidalo se od usta za Danijela. Jer, imao je volju. A sve bih za sina dao. I neću nikada zaboraviti kada sam gledao utakmicu kadeta Osijeka. Danijelu je u trku pala kopačka. Bile su tuđe. Uzeo sam mu dvoje na čekove. Bile su mu kao najskuplji auto. A bilo grdo i 'čupavo'.

Pranjić je '92. godine stigao o Orahovicu, ondje prvi put zaigrao nogomet u osnovnoj školi. Učitelj Josip Adamec je prepoznavši talent Pranjića za ruku odveo u Papuk. Igrajući po 4. i 3. ŽNL kao najbolji igrač, ubrzo je prerastao okruženje. Ali, niskog rasta nije bio zanimljiv ni Hajduku ni Varteksu. Odbacili su ga. Otac je potom nazvao pokojnog Ivana Lukačevića, 'Luks' ga k sebi uzeo na stan i hranu, doveo u Gradski vrt, gdje su ga u NK Osijek preuzeli treneri Popović i Kurtović.

- Pokojni Luks me hranio. I nitko nije bio za mene osim trenera Gorana Popovića. Samo je on htio da '00. godine potpišem ugovor. Uspio je, ali su me odmah poslali na posudbu, prvo u Grafičar, potom Belišće – nastavio je životnu priču sam Danijel Pranjić.

Svako zlo za neko dobro. Upoznao je ondje suprugu, skrenuo pozornost trenera Milana Đuričića, a koji mu je potom '02. godine dao prve minute za NK Osijek. Ostalo su već su obasjali reflektori. U Dinamo je stigao '04. godine, sezonu poslije u Heerenveen, gdje će kasnije postati miljenikom cijele Frizije, u posljednjoj sezoni prije odlaska zabiti 16 golova od ukupno 32 gola u 128 utakmica.

- Vratilo se sve - zaključio je otac Stipo.

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Sat Jun 06, 2009 4:12 pm
by 3vilP
Jako sam se razočarao u Pranjiću i Oliću i ostajem pri svome mišljenju da netko tko igra ili još navija za Bayern ne može biti dobra i poštena osoba. Taj klub predstavlja sve što je ružno i nepošteno u nogometu...

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Sat Jun 06, 2009 4:27 pm
by jug2
3vilP wrote:Jako sam se razočarao u Pranjiću i Oliću i ostajem pri svome mišljenju da netko tko igra ili još navija za Bayern ne može biti dobra i poštena osoba. Taj klub predstavlja sve što je ružno i nepošteno u nogometu...
pare!! a bolje i to nego real.. :D :D :D

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Mon Jun 15, 2009 9:44 pm
by gunners
JL: Pavličić ostaje još dvije godine u Fehervaru kod Matthäusa

Klauzula o mogućem produljenju ugovora na još dvije godine je aktivirana. Milan Pavličić, bivši napadač NK Osijek, produljio je ugovor s mađarskim Fehervarom, nekadašnjim Videotonom, i okončao spekulacije o nastavku nogometne karijere na Cipru, u tamošnjoj Famagusti.

Pavličićevo produljenje ugovora zahtijevao je i novi trener Fehervara Lothar Matthäus, s kojim mađarska momčad sljedeće sezone planira osvojiti titulu ili barem poboljšati lanjski plasman (6.). Pripreme Pavličiću počinju u srijedu 18. lipnja.

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Thu Jun 18, 2009 9:58 pm
by wlatz
Vojnović u Slaven Belupu. On je trebao ostati, bolji je od većine ovih koje sada imamo u napadu.

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Sun Jun 21, 2009 3:18 pm
by wlatz
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp ... STI=109896

Jedan hrvatski dnevni list upustio se nedavno u nabrajanje svih hrvatskih nogometaša koji su sezonu završili s osvojenim naslovom prvaka ili nacionalnog Kupa. Slučajno ili ne, potpuno su ispustili Tomislava Mikulića. Istina, rođeni Vukovarac nema status hrvatskog nogometnog reprezentativca pa i nije u "prvoj liniji" zanimanja, ali činjenica je da je jedini Hrvat koji se okitio naslovom prvaka u nekom od liga zapadne Europe. Mikulić je naime, proteklu sezonu branio boje belgijskog Standarda iz Liegea.
- Ne znam radi li se o prokletstvu nas stopera, jer napadači i veznjaci su uvijek medijima zanimljivi. Ne sjete me se više jer i ja osobno nisam nametljiv, a sigurno ima i toga da nisam nikada igrao u Hajduku, a u Dinamu sam bio prekratko, kazat će Tomislav

Ista stvar kao i s Galinovićem. Nitko ga ne jebe ni 5% jer nije ni purger ni tovar. Jadno.

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Sun Jun 21, 2009 6:27 pm
by jug2
wlatz wrote:Vojnović u Slaven Belupu. On je trebao ostati, bolji je od većine ovih koje sada imamo u napadu.
i to za 50 000 eura...

Re: bivši igrači NK Osijeka

Posted: Mon Jun 22, 2009 12:06 am
by frnja
wlatz wrote:Vojnović u Slaven Belupu. On je trebao ostati, bolji je od većine ovih koje sada imamo u napadu.
A neznam, to ti je jedan od onih prijmera koji dok igraju za Osijek igraju ko babe, a kad odu dalje onda ozbiljno proigraju...
Vojnović, Frane Vitaić itd.