Page 8 of 10

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 4:50 pm
by dimnjak
bili hipsterski ili ne meni nije isto jesti pljeskavicu u pecivu (fabrique, peppers, vjerojatno i taj novi top itd.) i pravo debelo meso u pecivu kao npr. u strossmayeru ili americanu. zapravo mi je jedino u strossmayeru kako spada, da je jako ukusan i da se mozes najesti, a ne da imas osjecaj ko da mozes jos jednog smazati nakon prvog (kao onaj crni u merlonu (druge nisam probao) ili u americanu obični). jedino kad u strossmayeru nije nešto je van sezone paradajza pa jedeš onu plastiku koja kvari okus umjesto sočne i slatke rajčice.

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 5:01 pm
by Terminator
Malo da se maknem od hamburgera, u merlon pivari imate ljuta krilca, ja sam se otopio skoro zadnji put.

Jest da se čeka dobrano al isplati se, onak u početku slatko, valjda je umak, pa slano pa ljuto i imaš ih dosta i dolaze sa kumpirom i imaš neš za umakat. Preporučam svima ja sam ko svinja tam izgledao.

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 5:28 pm
by Markan
dimnjak wrote:
Thu Oct 19, 2017 4:50 pm
bili hipsterski ili ne meni nije isto jesti pljeskavicu u pecivu (fabrique, peppers, vjerojatno i taj novi top itd.) i pravo debelo meso u pecivu kao npr. u strossmayeru ili americanu. zapravo mi je jedino u strossmayeru kako spada, da je jako ukusan i da se mozes najesti, a ne da imas osjecaj ko da mozes jos jednog smazati nakon prvog (kao onaj crni u merlonu (druge nisam probao) ili u americanu obični). jedino kad u strossmayeru nije nešto je van sezone paradajza pa jedeš onu plastiku koja kvari okus umjesto sočne i slatke rajčice.
Sve su to u principu hamburgeri, razlika je u pripremi. I tanke i debele pljeskavice imaju svoje prednosti i mane. Jedina bitna stvar je da od zacina u njih idu samo sol i papar i nista drugo. Ono sto vecina percipira kao pljeskavicu na nasim prostorima je domaca verzija hamburgera, a u nju se mjesaju cuda - paprika, luk, jaja, cesnjak, feferoni itd.

Kada pricam o hipsterstvu, pticam o filozofiji koja je od hamburgera napravila apsolutno nepotrebnu ekskluzivu. Ajde, dobili smo dollar, strossmayer je takve hamburgere pripremao od prije, sada svaki novi fast food se okrece toj filozofiji, a ja jedino zelim jebeni lokal di mogu za 5 minuta dobiti dobar hamburger za postenu cijenu i pojest ga vani dok setam. Toga vise nema, ili barem ja nenznam za njega.

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 7:04 pm
by zrile29
Markan wrote:
Thu Oct 19, 2017 5:28 pm
dimnjak wrote:
Thu Oct 19, 2017 4:50 pm
bili hipsterski ili ne meni nije isto jesti pljeskavicu u pecivu (fabrique, peppers, vjerojatno i taj novi top itd.) i pravo debelo meso u pecivu kao npr. u strossmayeru ili americanu. zapravo mi je jedino u strossmayeru kako spada, da je jako ukusan i da se mozes najesti, a ne da imas osjecaj ko da mozes jos jednog smazati nakon prvog (kao onaj crni u merlonu (druge nisam probao) ili u americanu obični). jedino kad u strossmayeru nije nešto je van sezone paradajza pa jedeš onu plastiku koja kvari okus umjesto sočne i slatke rajčice.
Sve su to u principu hamburgeri, razlika je u pripremi. I tanke i debele pljeskavice imaju svoje prednosti i mane. Jedina bitna stvar je da od zacina u njih idu samo sol i papar i nista drugo. Ono sto vecina percipira kao pljeskavicu na nasim prostorima je domaca verzija hamburgera, a u nju se mjesaju cuda - paprika, luk, jaja, cesnjak, feferoni itd.

Kada pricam o hipsterstvu, pticam o filozofiji koja je od hamburgera napravila apsolutno nepotrebnu ekskluzivu. Ajde, dobili smo dollar, strossmayer je takve hamburgere pripremao od prije, sada svaki novi fast food se okrece toj filozofiji, a ja jedino zelim jebeni lokal di mogu za 5 minuta dobiti dobar hamburger za postenu cijenu i pojest ga vani dok setam. Toga vise nema, ili barem ja nenznam za njega.
Pa ima u Belom... super je, petkom 11 kunica :love:

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 7:17 pm
by Ivo
dimnjak wrote:
Thu Oct 19, 2017 4:50 pm
bili hipsterski ili ne meni nije isto jesti pljeskavicu u pecivu (fabrique, peppers, vjerojatno i taj novi top itd.) i pravo debelo meso u pecivu kao npr. u strossmayeru ili americanu. zapravo mi je jedino u strossmayeru kako spada, da je jako ukusan i da se mozes najesti, a ne da imas osjecaj ko da mozes jos jednog smazati nakon prvog (kao onaj crni u merlonu (druge nisam probao) ili u americanu obični). jedino kad u strossmayeru nije nešto je van sezone paradajza pa jedeš onu plastiku koja kvari okus umjesto sočne i slatke rajčice.
Stross mi je super burger, ali u zadnje vrijeme ubiju sav okus unutra s lukom :dknow:

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 8:12 pm
by Markan
zrile29 wrote:
Thu Oct 19, 2017 7:04 pm
Markan wrote:
Thu Oct 19, 2017 5:28 pm
dimnjak wrote:
Thu Oct 19, 2017 4:50 pm
bili hipsterski ili ne meni nije isto jesti pljeskavicu u pecivu (fabrique, peppers, vjerojatno i taj novi top itd.) i pravo debelo meso u pecivu kao npr. u strossmayeru ili americanu. zapravo mi je jedino u strossmayeru kako spada, da je jako ukusan i da se mozes najesti, a ne da imas osjecaj ko da mozes jos jednog smazati nakon prvog (kao onaj crni u merlonu (druge nisam probao) ili u americanu obični). jedino kad u strossmayeru nije nešto je van sezone paradajza pa jedeš onu plastiku koja kvari okus umjesto sočne i slatke rajčice.
Sve su to u principu hamburgeri, razlika je u pripremi. I tanke i debele pljeskavice imaju svoje prednosti i mane. Jedina bitna stvar je da od zacina u njih idu samo sol i papar i nista drugo. Ono sto vecina percipira kao pljeskavicu na nasim prostorima je domaca verzija hamburgera, a u nju se mjesaju cuda - paprika, luk, jaja, cesnjak, feferoni itd.

Kada pricam o hipsterstvu, pticam o filozofiji koja je od hamburgera napravila apsolutno nepotrebnu ekskluzivu. Ajde, dobili smo dollar, strossmayer je takve hamburgere pripremao od prije, sada svaki novi fast food se okrece toj filozofiji, a ja jedino zelim jebeni lokal di mogu za 5 minuta dobiti dobar hamburger za postenu cijenu i pojest ga vani dok setam. Toga vise nema, ili barem ja nenznam za njega.
Pa ima u Belom... super je, petkom 11 kunica :love:
To mi je bas usput :nono: Al dok sam radio tamo jeo sam ga i bio je solidan.

Navodno da u Koski postoji neki jebacki hamburger, je li probao netko?

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 9:16 pm
by malta
Jesam par puta. Solidan ništa spektakularno.

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Thu Oct 19, 2017 9:34 pm
by LUDI-OS
Gdje u Koski?

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Fri Oct 20, 2017 7:10 pm
by malta
LUDI-OS wrote:
Thu Oct 19, 2017 9:34 pm
Gdje u Koski?
U centru na glavnoj cesti. Nemoš fulat

Re: Gastronomski vodič grada Osijeka

Posted: Wed Oct 25, 2017 3:04 pm
by sympathizer
Ivo wrote:
Thu Oct 19, 2017 1:24 pm
Bio je prije par godina u Topu, hamb za 12 kuna. I dalje mislim da je to najbolji hamburger u Osijeku ikad. Cheeseburger je bio 14.

Nisam još bio u najnovijoj reinkarnaciji k Topu, na prvu mi se cijena čini okej naspram ovih po 35+ kn. Netko probao?
Probao u novom K topu. Dobar je, nema soje. Najskuplji sa slaninom je 28 kn.