Grad i Županija
Re: Grad i Županija
Nemesis i Seltik sve napisali. Čemu čuđenje?
Nisam ja htio biti taj lik, ali da.. Pa jebote
Pa sad za ovo i nisam siguran da su ovi naši krivi više neki svjetski tokovi i tržište oko šećerne trske ,repa jednostavno više nije isplativa za sijati seljacima a nekako i EU posvuda pogasila svoje pogone .
Sad sam našao podatak da je u Europi zadnjih godina zatvoreno 200 tvornica šećera. Ej... DVJESTO!
Očito problem nije u našim šampionima...
Isto tako našao sam podatak da se danas samo 20 posto šećera u svijetu proizvede od repe i taj postotak pada.
Dobro pitanje je netko postavio negdje na fejsu - ajde pogledajmo svi u špajz marku šećera i mjesto proizvodnje.
https://www.agrobiz.hr/agrovijesti/nako ... tona-12080
evo tu sve lijepo piše. nije problem od jučer i nije problem samo Hrvatske.
evo tu sve lijepo piše. nije problem od jučer i nije problem samo Hrvatske.
Da, zato što je netko iz uskih osobnih interesa ili interesa države iz koje dolazi odlučio da se u RH ne treba proizvoditi šećer, mi sad svi trebamo ustati i zapljeskati na tu vrlu ekonomsku analizu, prihvatiti privrednu kolonizaciju i šećerni monopol neke druge države, ugasit stogodišnju tradiciju proizvodnje i klasično hrvatski (osječki) samopotcjenjivački trabunjati kako se tamo ionako nije ni radilo, kako je proizvodnja zastarjela i sl., dok gore navedeni lokalni klauni i lešinari s prstima u pekmezu trljaju ruke i pune džepove, a radnici i njihove obitelji brinu za egzistenciju? Malo morgen.malta wrote: ↑Sat Feb 13, 2021 9:34 am
Sad sam našao podatak da je u Europi zadnjih godina zatvoreno 200 tvornica šećera. Ej... DVJESTO!
Očito problem nije u našim šampionima...
Isto tako našao sam podatak da se danas samo 20 posto šećera u svijetu proizvede od repe i taj postotak pada.
Dobro pitanje je netko postavio negdje na fejsu - ajde pogledajmo svi u špajz marku šećera i mjesto proizvodnje.

Dobrodošao u kapitalizam.
Odo pit, derbi je.
Odo pit, derbi je.
Aleja, mozes iskreno i javno reci koji šećer sada imaš kod kuće?
Kako je Malta rekao, da je bilo računice za proizvodnju i tržišta , ne bi se gasila ali nažalost u posljednje vrijeme rijetko gdje se u trgovini mogao naći osječki šećer...
Krenimo od sebe prvo svi...
Kako je Malta rekao, da je bilo računice za proizvodnju i tržišta , ne bi se gasila ali nažalost u posljednje vrijeme rijetko gdje se u trgovini mogao naći osječki šećer...
Krenimo od sebe prvo svi...