Povlači se rasprava koja nema veze s onom započetom.
Poanta početne rasprave je bila da taj virus nije zajebancija upravo iz razloga što ne znamo kako će tko na njega reagirati, kakve će simptome i posljedice od njega imati. Sve koji negiraju postojanje virusa ili izvlače neke slične nebuloze, kao što sam već rekao, smatram glupima.
Daleko od toga da eventualno ne treba preispitivati kako je i gdje virus nastao, zašto se tako brzo proširio i inzistirati na tome da se to istraži i da kompletnu istinu, ma kakva ona bila, sazna i cijelokupna javnost.
Isto tako treba kritizirati loše postavljene mjere koje su kod nas donesene i pozdraviti one koje su dobre također, znači konstruktivna kritika u vidu poboljšavanja uvjeta, što epidemioloških, što ekonomskih, za sve građane ove zemlje, dakle nekakva zlatna sredina, ako se takvo što može pronaći u ovakvoj situaciji.
@Šime apsolutno razumijem Tomu kada kaže da, kada se nalaziš u sitiaciji u kojoj se on nalazio, pa i ja jednim dijelom, da te ništa drugo osim ozdravljenja tebe samog ili bližnjih, ne zanima. To stoji i tu nema rasprave. Jednom kada se oporaviš i to ostaviš, barem dijelom, iza sebe onda dolazi do onoga gdje ti možeš ramišljat gdje, što, kako i tako dalje.
Na kraju priče, sve što mi možemo kao 'mali ljudi' je dijeliti iskustva, dojmove i raspravljati, te ono najbitnije, pridržavati se onih osnovnih mjera koje su neupitno dobre (distanca, maske, , dezinfekcija i pranje ruku, izbjegavanje velikih okupljanja i slično). Upitno je hoćemo li ikada saznati potpunu priču tj. istinu oko svega toga...
Liga 10 četverokružno !! Amen !