Da, ali ne može ni tražiti da dečki koji izađu s faksa odmah mogu "u vatru".malta wrote: Ovako koliko sam čuo firme u Osijeku ne mogu naći dovoljno kvalitetnih ljudi za posao.
Apatija i žabokrečina
Re: Apatija i žabokrečina
Njima to nije bitno... Pričao sam sa vlasnicima i Monoa i Gaussa, njima su potrebni ljudi koji mogu odmah krenuti... Gauss je to malo rasporedio tako da je napravio vlastitu edukaciju, odnosni tečajeve...
Mi u GOGO se zalažemo, odnosno to nam je glavni dio za što ćemo se boriti kod izglasavanja proračuna, da grad osigura dodatnu programersku edukaciju za one najbolje studente i to za što veći broj, znači kao ovo što ima Gauss i rad na taj način
Mi u GOGO se zalažemo, odnosno to nam je glavni dio za što ćemo se boriti kod izglasavanja proračuna, da grad osigura dodatnu programersku edukaciju za one najbolje studente i to za što veći broj, znači kao ovo što ima Gauss i rad na taj način
naravno, nisu svi odmah za to. ali ako imaš malo sivih stanica i interesa za to, brzo uđeš u štosgunners wrote:Da, ali ne može ni tražiti da dečki koji izađu s faksa odmah mogu "u vatru".malta wrote: Ovako koliko sam čuo firme u Osijeku ne mogu naći dovoljno kvalitetnih ljudi za posao.
Vjerujte mi da u OS nema kadra za bilo kakav softiciraniji posao...
Govorim o brojkama od nekoliko stotina ili tisuca ljudi...
pa prvi dio ovog topica ti je odgovor na tu konstataciju...LUDI-OS wrote:Vjerujte mi da u OS nema kadra za bilo kakav softiciraniji posao...
lakše je labati pivo i kukati nego uzeti i danima proučavati neki tutorial
Ja radim sa stotinu ljudi u Osijeku i svi rade sofistirani posao.LUDI-OS wrote:Vjerujte mi da u OS nema kadra za bilo kakav softiciraniji posao...

I svi poceli istog dana u multinacioalnoj kompaniji ili se firma godinama razvijala?
U roku tri godine narasli na stotinjak. Imaš i dosta firmi od 20-30 ljudi. Rade ljudi iz cijele Slavonije.LUDI-OS wrote:I svi poceli istog dana u multinacioalnoj kompaniji ili se firma godinama razvijala?
JesamKempes wrote:Gunners ti si 150% IT sektor onda. Sve na to ukazuje.

Jučer sam imao predavanje na konferenciji na ekonomskom faksu. Očekivali su punu dvoranu jer je predavanje kompanija prema studentima s dobrim primjerima iz prakse. Malo je reći da je bilo poluprazno.
Pitanja koja studenti postavljaju i odziv na konf. jako vuku na stanje iz prve riječi ovog topica.
Pitanja koja studenti postavljaju i odziv na konf. jako vuku na stanje iz prve riječi ovog topica.