Apatija i žabokrečina

Teme vezane uz bijelo-plavi grad
User avatar
gunners
Site Admin
Reactions:
Posts: 10289
Joined: Fri May 15, 2009 11:06 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by gunners » Wed Oct 30, 2013 5:27 pm

Kempes wrote:
gunners wrote:
Kempes wrote:Gunners ti si 150% IT sektor onda. Sve na to ukazuje.
Jesam :papa:
to sam i mislio. al to je prednost tog posla, 0% troškova na logistiku, možeš radit posao gdje god želiš, Osijek je idalan za taj sektor, jer donekle veća sredina je prednost, al opet ne mora biti ZG koji je puno skuplji za život. Druga stvar je proizvodnja materijalnih dobara kod koje Osijek nema baš nikakve prednosti, kao i ostatak hrvatske. No ima tu još svašta nešta nebi dalje prodavao pamet. Meni je drago da IT nekako ovdje uspjeva, al nažalost, talent za taj posao ima tek manji broj ljudi. :(
Uvest Informatiku umjesto vjeronauka od prvog osnovne. Za ove starije ponuditi edukacije. Oni najbolji se ionako sami educiraju. I to je to :wave:

User avatar
russell
Reactions:
Posts: 4981
Joined: Fri Jun 05, 2009 1:50 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by russell » Wed Nov 06, 2013 3:47 pm

ja sam poslao to jednom englezu koji je zivio 3 mjeseca sad u osijeku i super je iznenaden bio i to mu je bilo opcenito super

User avatar
gunners
Site Admin
Reactions:
Posts: 10289
Joined: Fri May 15, 2009 11:06 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by gunners » Wed Nov 06, 2013 4:10 pm

Osjecanin wrote:
russell wrote:ja sam poslao to jednom englezu koji je zivio 3 mjeseca sad u osijeku i super je iznenaden bio i to mu je bilo opcenito super
pa normalno..a zamisli tek priču koja se u sve to može ukoponirati..povijest Osijeka uz ovu priču...meni nije jasno da to nikome nije interesantno za iskoristit u nekakvoj promidžbi Osijeka..turstičkoj zajednici, hotelijerima, turističkim vodičima, malim obrtnicima za suvenire itd. :dknow:

zapravo jasno mi je...naš metalitet, apatija i žabokrečina.. :anger:
Dovoljno je znati da i nakoh 20 godina samostalnosti i dalje djeca iz Dalmacije, Istre i Primorja, a većinom i iz Zagreba nikada nisu bila u ist.Slavoniji i Osijeku. Jel problem ponuditi učeničke ekskurzije? Osijek+Đakovo+Baranja+Vukovar u dva ili tri dana? Jel potrebno puno vremena i pameti to smisliti? Većina ravnatelja osnovnih škola u RH će biti sretna poslati djecu na takav put.
I onda broj noćenja i dolazaka u županiju raste nekoliko desetaka posto...

bokios
Reactions:
Posts: 1010
Joined: Sat May 08, 2010 8:38 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by bokios » Thu Nov 07, 2013 8:25 am

gunners wrote:
Osjecanin wrote:
russell wrote:ja sam poslao to jednom englezu koji je zivio 3 mjeseca sad u osijeku i super je iznenaden bio i to mu je bilo opcenito super
pa normalno..a zamisli tek priču koja se u sve to može ukoponirati..povijest Osijeka uz ovu priču...meni nije jasno da to nikome nije interesantno za iskoristit u nekakvoj promidžbi Osijeka..turstičkoj zajednici, hotelijerima, turističkim vodičima, malim obrtnicima za suvenire itd. :dknow:

zapravo jasno mi je...naš metalitet, apatija i žabokrečina.. :anger:
Dovoljno je znati da i nakoh 20 godina samostalnosti i dalje djeca iz Dalmacije, Istre i Primorja, a većinom i iz Zagreba nikada nisu bila u ist.Slavoniji i Osijeku. Jel problem ponuditi učeničke ekskurzije? Osijek+Đakovo+Baranja+Vukovar u dva ili tri dana? Jel potrebno puno vremena i pameti to smisliti? Većina ravnatelja osnovnih škola u RH će biti sretna poslati djecu na takav put.
I onda broj noćenja i dolazaka u županiju raste nekoliko desetaka posto...
Na kraju 7. razreda bi djeca obavezno trebala imati ekskurzije u suprotni dio Hrvatske. Znači, djeca iz Dalmacije bi išla u Slavoniju, Slavonci na more, itd.

Šime
Reactions:
Posts: 2332
Joined: Sun Oct 25, 2009 11:47 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by Šime » Thu Nov 07, 2013 10:19 pm

Osjecanin wrote:čisto da se nadovežem na temu HNL i naš usrani mentalitet..prije koju godinu na Wikipediji sam otkrio da je otac engleske Kraljice Elizabete rođeni Osječanin..citat.."Francis was born Franz Paul Karl Ludwig Alexander on 28 August 1837 in Esseg, Slavonia (now Osijek, Croatia)."

pisao sam o tome po raznim forumima, pozivao da to netko istraži..nitko ništa..muk..KAO DA JE TAK NORMALNO ŠTO JE JEDAN OSJEČANIN OTAC ENGLESKE KRALJICE!?! :lol: :lol: :lol:
netko bi na našem mjestu od toga napravio priču epskih razmjera, izmislio neku kuću u Tvrđi gdje bi se ovaj kao rodio, blablabla..u konačnici bi imali dobru priču za turiste, možda suvenire koji povezuju Osijek sa engleskom Kraljicom Elizabetom, ma ne znam šta..poduzetniji bi doveli niskotarifnu kompaniju u Osijek na let Osijek-London a ovo bi im bila udarna priča zašto posjetiti Osijek, organizirali bi predstave na otvorenom, predstavili povijest Osijeka..ma čuda bi napravili.. a mi? šta, otac engleske kraljice rođen u Osijeku? pa doooobrooooooo.... :sleep:

http://en.wikipedia.org/wiki/Francis,_Duke_of_Teck
Ja rekao Karlu, rekao je da će proslijediti odgovornima, ali ništa...

User avatar
3vilP
Reactions:
Posts: 5604
Joined: Mon May 18, 2009 12:39 am

Re: Apatija i žabokrečina

Post by 3vilP » Fri Nov 08, 2013 1:09 am

Nije otac Elizabete, nego Mary Of Teck, koja je bila supruga kralja Georgea V. (dakle nije bila monarf, nego monarhova supruga), no svejedno si u pravu, strašno da nitko nije na to reagirao...

Moj prijatelj koji je turistički vodič zna za taj podatak, ali ni on nikako ne zna kako da ga iskoristi...Kaže pokušava ispitati nešto više o tome i valjda će saznati...

keltski plusić
Reactions:
Posts: 191
Joined: Thu Nov 07, 2013 4:16 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by keltski plusić » Sat Nov 09, 2013 1:15 pm

bokios wrote: Dovoljno je znati da i nakoh 20 godina samostalnosti i dalje djeca iz Dalmacije, Istre i Primorja, a većinom i iz Zagreba nikada nisu bila u ist.Slavoniji i Osijeku. Jel problem ponuditi učeničke ekskurzije? Osijek+Đakovo+Baranja+Vukovar u dva ili tri dana? Jel potrebno puno vremena i pameti to smisliti? Većina ravnatelja osnovnih škola u RH će biti sretna poslati djecu na takav put.
I onda broj noćenja i dolazaka u županiju raste nekoliko desetaka posto...

Na kraju 7. razreda bi djeca obavezno trebala imati ekskurzije u suprotni dio Hrvatske. Znači, djeca iz Dalmacije bi išla u Slavoniju, Slavonci na more, itd.
Pozdrav svima, nisam navijač Os već jednog drugog kluba, ali sam poprilično vezan uz Os privatno. Ujedno i pozdrav T. od osobe koja ga je pozdravila ispred Palaca nakon Os-Ri.

U biti sam se više registirao radi nekih drugih priča, a ne čisto nogometnih, jer mi se sviđa način na koji se raspravlja o svemu (pogotovo gastrovodič :fan: ), a jedna je i ova u vezi ekskurzija. Pa da malo ispravim Bokija :drink:

Ekskurzije osnovnoškolaca za Slavoniju postoje već 10-ak godina i jako su rado odabrane od strane nastavnika iz nekoliko razloga. 1.) Sam izlet je izrazito dobar, puno se vidi i nauči, a ujedno se i izmore djeca pa nema toliko zajebancije na večer. 2.) Većina mulaca nemaju toliko priliku da idu istočnije od Zagreba (na žalost tužna istina, npr. jedna moja bivša je prvi put bila istočnije od Zg sa 31 godinom pred par tjedana) 3.) Sam izlet, ali i općenito cijejne kod vas su niže nego u Istri, Dalmaciji, pa i Zagorju (konkretno sad govorim o izletima mulaca sa Kvarnera, iako i mi spadamo jako visoko u ovaj cjenovni rang).

Možda se stječe dojam da se ne ide toliko često u Os jer se u trodnevnom izletu u Os bude samo jedno jutro, a ti izleti tradicionalno idu samo vikendima karjem 4. i tijekom 5. mjeseca, a katkad i u 11.mj. OStata godine nema izleta školaraca. Ja, konkretno sam godinama (2004.-2011.) radi kao turistički pratitelj/vodič i u prosjeku sam radio 4-5 tura za Slavoniju, dapače koliko god sam mogao sam ih i forsirao preko agencije. Sama tura je jebena, užasno se puno vidi i nauči. Prvi dan je put do Vk (ili Bizovca iako sam ja forsirao Vk zbog boljeg položaja, a i zato da mogu otić popit pivo sa kumom :mrgreen: ), a uz put se stane kod Mavrovića (iznad Požege), u Požegi i u Brodu (oni imaju odlično osmišljenu promidžbu njihove Tvrđave di te vode kostimirani glumci, nešto šta bi Os mogao iskopirat). Drugi dan se ide u Đakov (Ergela, Katedrala), pa preko Os u Kopački Rit. Treći dan je Ilok i Vukovar, te povratak doma. Ono šta se mora reć da je Vu jako dobro prezentirao strandanje u DR. Osim Ovčare, Mem. Groblja i Križa na ušću Vuke u Dunav tu je i bolnica za koju većina niti ne zna. Postavu u bolnici je brutaln, realan i jako potresan. Ono šta sam ja imao sreću je da je jedan dečko koji vozi za Autotrans Vukovarac, pa smo namještali da on vozi te ture, pa bi u B. Naselju on preuzimao mikrafon (njegov "stan" je preselio stan do kod "komšinice" koja je cijeli rat bila sa njegovom majkom u skloništu, a onda radosno dočekala "osloboditelje"), a onda bi se i šlo malo i do B. Sela šta ture obično ne idu.

Eto, čisto da malo korigiram ovo da se ne ide u Slavoniju. Ide se. I to sve više i više, pogotovo jer su neki tradicionalni višednevni izleti (Krka, Plitivce...) izgradnjom autoputeva postali jednodnevni.

Znam da je vama situacija gore u kurcu tako da se neću toliko petljat u nogomet i dolijevat ulje na vatru, ali ću, ako me prihvatite bit aktivniji po ovim "sporednijim" temama o gradu koji mi je u srcu.

Pozdrav.

User avatar
k_u_k_a
Reactions:
Posts: 4260
Joined: Sat May 15, 2010 9:32 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by k_u_k_a » Sat Nov 09, 2013 1:42 pm

Dobrodošao!

:beer:
Kupujem dresove (stare i nove) i šalove NK Osijek!

keltski plusić
Reactions:
Posts: 191
Joined: Thu Nov 07, 2013 4:16 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by keltski plusić » Sat Nov 09, 2013 2:02 pm

Kempes wrote:
keltski plusić wrote: Pozdrav svima, nisam navijač Os već jednog drugog kluba
čini mi se, da se uzalud tješim da si navijač orijenta.
Hehe, nisam jedan od onih 30 :rotfl: (zajebavam se, kapa dole dečkima, pogotovo onim koji su napokon počili furat priču da samo navijaju za Orijent, a ne kao pred 5 i više godina za još jedan ili dva kluba), iako su 90% navijača Rijeke ujedno i simpatizeri Orijenta i cijeli taj tzv. animozitet je umjetno stvoren preko interneta. Dapače, među osnivačima RF su i neki ljudi koji su viđeniji na zapadu (tj. bili su u to vrijeme). Rivalitet je postojao nešto kratko dok je Orijent bio u prvoj ligi...

Cijela priča Sušak-Rijeka je toliko napuhana i uopće ne drži vodu jer je ujedinjenje dvije obale Rječine u jedan grad stoljetna težnja hrvatskog naroda da je svako umjetno stvaranje tenzija u biti jako glupo i kretenski.

User avatar
vu80
Reactions:
Posts: 3820
Joined: Sat Sep 01, 2012 4:25 pm

Re: Apatija i žabokrečina

Post by vu80 » Sat Nov 09, 2013 9:51 pm

keltski plusić wrote: Ono šta se mora reć da je Vu jako dobro prezentirao strandanje u DR. Osim Ovčare, Mem. Groblja i Križa na ušću Vuke u Dunav tu je i bolnica za koju većina niti ne zna. Postavu u bolnici je brutaln, realan i jako potresan. Ono šta sam ja imao sreću je da je jedan dečko koji vozi za Autotrans Vukovarac, pa smo namještali da on vozi te ture, pa bi u B. Naselju on preuzimao mikrafon (njegov "stan" je preselio stan do kod "komšinice" koja je cijeli rat bila sa njegovom majkom u skloništu, a onda radosno dočekala "osloboditelje"), a onda bi se i šlo malo i do B. Sela šta ture obično ne idu.

Pozdrav.

Pozdrav i tebi!! Vukovar je obavezno odredište Školarcima iz cijele HR. Za Bolnicu si upravu, kad je otvoren (ima 5-6 godina sigurno) ledila mi se krv svaki put kad bih posjetio.... Inaće nije uvijek otvoren (grupe se najave ranije) ali u dane sjećanja na stradanje Vukovara "muzej" je otvoren pa ukoliko netko misli dolaziti prema Vukovaru a nije bio u bolnici neka obavezno ode.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest